Обектив за iPhone 5/iPhone 5S c 18 кратно увеличение

0
509

Напоследък производителите на мобилни телефони обръщат все по-голямо внимание на камерите в техните устройства. Тази функция отдавна стана една от основните в смартфоните и постепенно замества необходимостта от закупуването на нискобюджетни фотоапарати. Инженерите, които създават тези устройства постоянно увеличават броя на пикселите и подобряват самата матрица с добавянето на лещи и т.н., но наравно с това, конструкторите започват да изпитват и затруднения при внедряването на една такава камера в компактния корпус на устройството.


Това от своя старан дава картбланш на създателите на аксесоари за смартфони и таблети. Най-гръмкият анонс на подобно устройство направи Sony. Компанията представи нов клас устройства – присъединителни камери. Това е доста сериозно приспособление, което само по себе си е автономно, но iPhone или друг смартфон просто разширява неговите възможности.Освен това, компанията USBfever представи аксесоар, който няма аналог в света – Zoomable 6X-18X Long Range Telephoto Lens for iPhone 5/5s. Това е прикрепващ се обектив към камерата на смартфона на Apple. Основното му изменение е в оптичната система, позволяваща значително приближаване на обектите, без загуба в качеството на картината.


18-кратното увеличение трябва да се стабилизира при снимане. За тази цел, инженерите конструктори на устройството са го оборудвали с малък Триножник. Получените висококачествени изображения не отстъпват по нищо дори и на професионалните фотоапарати. За лесното свързване към телефона, обектива е снабден със специален капак, в който iPhone „ляга“ плътно.

В момента устройството се предлага в сайта на производителя на цената от $110.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за