През изминалата седмица рецензент на TechCrunch съобщи, че има проблем с екрана на своя тестов Samsung Galaxy Fold, който претърпя ревизия и стартът му беше отложен, именно поради такива проблеми.

От компанията излязоха с изявление, че проблемът е по вина на потребителя, като предполагах, че най-вероятно е причинен от причинен силен натиск между пантите, които сгъват екрана.

Журналистът обаче не е съгласен, като според него, това се е случило поради инженерен дефект в механизма на сгъване – той твърди, че натискът който се оказва в средата от двете панти, е прекалено голям.

Има ли проблем с механизма на затваряне?

Въпреки това обаче, рецензентът е убеден, че проблемът е заводски и причината е именно грешка в конструкцията, която създава прилагане на твърде голям натиск по средата на екрана, което е отключило проблема. С други думи, колкото и внимателно да използвате вашия Galaxy Fold. има неизбежна вероятност да се сблъскате със същия проблем.

Всъщност Samsung са изготвили дълъг списък с препоръки за избягване на счупвания или повреждания на екрана на устройството, които варират от наглед обясними препоръки – например не поставяйте предмети върху устройството, когато го затваряте (сгъвате), до съмнителните – не поставяйки своя Galaxy Fold в близост до кредитни карти и медицински изделия.

Въпросният нов проблем на Galaxy Fold със сигурност не е толкова обширен като първоначалните проблеми с издържливостта и засега само един потребител е докладвал за явлението, така е че напълно възможно да няма масов проблем. Все пак трябва да отбележим, че продажбите на смартфона в САЩ тепърва започнаха, за това предстои да разберем какви ще бъдат резултати от употребата му от различните потребители.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари