Обновяванията за Android 12 ще могат да се инсталират директно от магазина Google Play

0
1765

Google непрекъснато работи върху подобряването на процеса за инсталиране на обновявания за операционната система Android. За тази цел преди време бе представена технологията Project Mainline, която дава възможност за обновяване на ключовите подсистеми на мобилната ОС директно чрез Google Play. А сега разработчиците от сайта XDA забелязаха, че интернет гигантът е започнал да превръща средата Android Runtime (известна и като ART) в модула Mainline. Това ще даде възможност за обновяване на допълнителните елементи на операционната система чрез Play Store.

Очаква се, че работата върху тези промени ще приключи към излизането на Android 12. Чрез новата технология потребителите няма да се наложи да чакат седмици или месеци за получаване на нови функционалности или ъпдейти по безопасността.

XDA отбелязват, че Google може да осигури най добрата възможна съвместимост, ако накара АRT средата да се държи по еднакъв начин във всички мобилни устройства. По този начин производителите на смартфони няма да нарушават работата на приложенията със своите обновявания, а това ще окаже положително влияние на сроковете на тестване и на излизането на ъпдейтите.

Измененията в процеса на обновяване на системните компоненти са важни, понеже редовните обновявания за Android са съществени за повечето потребители. Тази технология няма да реши всички проблеми с ъпдейтите на операционната система на Google, но ще е от изключителна полза за пачовете по безопасност, например в ситуации за екстрено оправяне на уязвимост от нулев ден.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари