Обявиха най-популярните смартфони на най-големия пазар

0
1435

Днес в понеделник, 15 януари, анализаторската компания Counterpoint Research изброи най-популярните смартфони на най-големия в света пазар на такива устройства – китайският.

В лидер по продажби в Китай към края на 2017 г. се превърна моделът Oppo R9s, на който се пада около 3% от търсенето. На второ място се нарежда апаратът iPhone 7 Plus с 2,8-процентен показател. Тройката на най-добрите смартфони се затваря от Vivo X9 (2,7%).

В топ десет на най-търсените смартфони в Китай също така се нареждат следните продукти: Oppo A57, iPhone 7, Oppo R11, Vivo Y66, Honor 8 Lite, Xiaomi RedMi Note 4X и Honor Enjoy 6X.

Както може да се види, телефоните на Samsung не попадат в класацията, която включва предимно продукти на китайските производители.

Моделите от средно ниво са заели по-голямата част от китайския пазар, а iPhone 7 стана единственият представител на премиалния сегмент в топ 10.

В проучването на Counterpoint Research се посочва, че средномесечната реализация на всички 10 изброени модели в Китай е 1 млн. броя през 2017 година. 

Според експертите от IDC, през третото тримесечие на 2017 г., делът на Huawei на китайския пазар на смартфоните е бил в размер на 19,4% от пазара. Зад него стоят Oppo, Vivo, Xiaomi и Apple.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за