Ако притежавате iPhone X на Apple, представете си устройството без Lightning порта. Всъщност представете си, че десетата юбилейна годишнина на смартфона е 100 процента без никакви портове. Според доклад, публикуван днес от Bloomberg, това е била идея, която инженерите на Apple обсъждали при разработването на телефона.
Но идеята беше отхвърлена, тъй като безжичното зареждане е по-бавно от това с кабел. И има още какво да се вземе предвид: безжичната технология за зареждане, включена в кутията, щеше да повдигне цената на това, което вече се бе превърнало в доста скъпа мобилна слушалка.

Според хората, запознати с политиката на Apple, компанията планира евентуално да премахне всички бутони и външни портове от бъдещите iPhone модели. Това ще включва премахването на Lightning порта или каквото и порт Apple да използва за зареждане на телефона в бъдеще. Имаше слухове, че Apple планира да премине към USB порт тип-C за iPhone модел 2019.

iPhone и iPad винаги са имали собствени портове за зареждане, като се започне с 30-пиновия конектор, който беше използван с iPhone от първо поколение през 2007 г., чак до Apple iPhone 4s. На 12 септември 2012 г. Apple представи своя Lightning конектор заедно с първия iPhone, предназначен да го използва – Apple iPhone 5. Четвъртото поколение на Apple iPad, представено на същия ден, беше първият от таблетите на Apple, включващ Lightning порт като опция за свързване.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
азsamлудхойНемам ЯдовеМ4А1анонимен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
TGR
TGR

Тези НИКОГА няма да ползват нещо универсално прието в световен мащаб.
НИКОГА, камо ли за USB конектор.

ЕПЪЛ ФАНАТИК, СОРОСОИД, ДЖЕНДЪР ЗАЩИТНИК, ЯД ЛИ ВИ
ЕПЪЛ ФАНАТИК, СОРОСОИД, ДЖЕНДЪР ЗАЩИТНИК, ЯД ЛИ ВИ

Идиот, Eпъл участват в и налагт стандарта USB, сега USB-C. Чети преди да пишеш. За тракпад, мишка, шрифтове и други, също трябва да им целуваш задника.

М4А1
М4А1

Единственото нещо, което налагат е такива идиоти като теб, онзи сатур73 и още 3 – 4 олигофрени

Немам Ядове
Немам Ядове

Епъл не налага никакви стандарти. Всъщност, от много години върви зад другите компании. Наричат ги иновативна компания само за да им се подиграват .Ама ти няма как да го проумееш, щото вече си безнадежно зомбиран . ЕТО , в това Епъл са добри . Зомбират недорзвити мозъци и ги пращат да пасат . Спри да кълвеш епълска пропаганда и се огледай .

хой
хой

бегай андройдска офцо

анонимен
анонимен

Дано да не преминат на онези измислени стандарти, при които след няколко месеца употреба буксата се прецаква.

азsamлуд
азsamлуд

По-зле от гнилите ябълки са само балъците, които ги купуват