Осем от десетте най-използвани Android-устройства са на Samsung

0
31

Анализаторската компания Localytics публикува интересна класация за януари 2013 г. на топ 10 устройства, работещи на Android. Данните за пореден път показват, че компания Samsung напълно контролира пазара без каквато и да било сериозна конкуренция.

И докато лидерството на Galaxy S3 не е особено неочакван факт, то изненадващо е общото количество на устройствата, принадлежащи на корейската компания, в тази класация – цели осем от десет.

Другите два продукта са на Amazon и Motorola – съответно Kindle Fire на седмо място и Droid Razr на девето.

На първо място, както бе споменато по-горе, е Galaxy S3 (той се използва от 9,2% от потребителите на Android), а зад него е Galaxy S2, изоставайки само с 1%.

Малко изненадва Galaxy Ace, който е на трета позиция (3%). След него следват Galaxy Note и Galaxy Note 2 с 2,6% и 2% съответно. Galaxy Y е на шесто място с 1,9%, изпреварвайки с незначителните 0,2% Kindle Fire. След него се нарежда Galaxy Tab 2 7.0 (1,4%). Motorola Droid Razr и Epic 4G спокойно можем да кажем, че си поделят деветото място (и двата имат по 1,3%), въпреки че последният е отбелязан на десета позиция.

Изглежда, че стратегията на Samsung по производството на огромно количество смартфони е напълно оправдана.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари