Отдавна се знае, че смартфонът Xiaomi Mi 7 трябва да бъде показан през първата половина на 2018 година. Първоначално бе съобщено, че този интересен телефон ще бъде представен на събитието MWC 2018, но днес отново се появи информация, че това няма да се случи.

Към днешен ден е известно, че Xiaomi Mi 7 ще има безрамков екран със съотношение на страните 18:9, ще се базира на системата-върху-чипа Qualcomm Snapdragon 845 и ще има 8 GB оперативна памет и 128 GB флаш-диск.

Китайската компания е решила да отложи презентацията на този смартфон с няколко седмици, като причина за това е собствената фирмена система за разпознаване на лицето, аналогична на системата в iPhone X.

Именно заради системата за разпознаване на лицата, анонсът на Xiaomi Mi 7 ще се забави, понеже китайският производител има нужда от повече време, за да настрои неговата работа по такъв начин, че тя да работи не по-зле от същата система в iPhone X. Има анализатори, които предполагат, че продажбите на Xiaomi Mi 7 няма да започнат по-рано от месец април.

Китайският производител би могъл да използва софтуерен метод за разпознаване на лицето, но е счел, че надеждността е на първо място и иска да предложи на своите фенове, нещо което може да се сравнява и дори изпревари iPhone.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за