Отвориха Galaxy Fold и можем да видим какво има вътре

5
1576

В китайската социална мрежа Weibo се появиха снимките на разглобения сгъваем смартфон с гъвкав екран Galaxy Fold. Благодарение на тези снимки можем да видим какви има във вътрешността на това интересно мобилно устройство.

В Galaxy Fold са поставени две акумулаторни батерии – в двете половини на корпуса по една. Техните габаритни размери тегло са избрани по такъв начин, че двете половини на смартфона да тежат еднакво и потребителят да не изпитва дискомфорт, когато използва телефона в разгънат вид. Едната акумулаторна батерия е доста по-голяма от другата, като по този начин се постига добър баланс на разгънатия във вид на таблет смартфон.

Снимките показват, че хардуерът на Galaxy Fold е богат и доста сложен. В смартфона се използват два фото модула с по три отделни камери във всеки от тях. Пазарните експерти пресметнаха себестойността на Galaxy Fold и се оказа, че тя превишава $1000 – рекордна себестойност сред всички останали смартфони на пазара.

Не може да се свали екрана на Galaxy Fold без да бъде повреден. Той е покрит не със стъкло, а със специален гъвкав полимерен материал, който се изкривява и поврежда при демонтажа. Именно този слой създаде проблем за журналистите, на които бяха дадени тестови Galaxy Fold за проба и писане на обзори. Оказа се, че екранът на Galaxy Fold бързо се поврежда, ако този слой бъде премахнат. А той доста прилича на протектор и е лесно да стане грешка.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
nababatigaza
nababatigaza

Целия смартфон е грешка

mitkom1
mitkom1

Що?

Мирослав
Мирослав

Защото от снимката си личи, че механизма му на згъване, е елементарен от където идват част от проблема. Това защитно покритие щом е толкова важно, не би следвало да може да премахва толкова лесно!
Самсунг бързаха да изпреварят Huawei, но „Бързата работа срам за майстора.“.

Кьорав кон
Кьорав кон

Може би е по-правилно да кажеш, че хуйвей бързаха да изпреварят самсунг. Последните от години разработват този телефон и като обявиха дата за премиера ментаците побързаха да ги изпреварят, та да откраднат и там дял, освен технологията за гъвкавите екрани. Нека почакаме тестовете и на техните устройства и тогава да „броим пилците“. И между другото не виждам някъде да се споменават проблеми с механизма. Истинския тест на това устройство ще е от потребителите, които си го купят. Много е вероятно тези проблеми да са плод на не компетентността на тестерите, като умишлено са премахнали защитното фолио.

Палуестиниец
Палуестиниец

И какво може да има в един телефон :)))) ?
Кайма ли са очаква ли да намерят ?!?!?!?
Малоумна работа