Открита е нова сериозна уязвимост в Samsung Galaxy S10

9
5610

От Samsung признаха за откриването на сериозен недостатък в сигурността на флагманите Samsung Galaxy S10, който позволява телефонът на бъде отключен с пръстов отпечатък, който не принадлежи на неговия собственик и не съвпада със зададения.

От компанията обещават много скорошен софтуерен пач, който ще отстрани проблема.

Уязвимостта бе забелязана от британска гражданка, чийто съпруг е успял да отключи нейния телефон Galaxy S10 със своя пръстов отпечатък.

Когато S10 беше пуснат на пазара през март, Samsunmg определи системата за удостоверяване с пръстови отпечатъци като „революционна“.

Принцип на работа

Скенерът изпраща ултразвуци, за да направи 3D схема на пръстовия отпечатък и на неговите гънки и извивки, за да разпознава потребителите. Технологията наистина звучи революционно.

Samsung заявиха, че „са запознати със случая на неизправност на S10 за разпознаване на пръстовите отпечатъци и съвсем скоро ще пуснат софтуерен пач на проблема“.

Банката КаКао от Южна Корея каза на клиентите си да изключат опцията за разпознаване на пръстов отпечатък, за да използват нейните защитени услуги, докато проблемът не бъде отстранен.

Предишни доклади предполагаха, че някои протектори на екрана са несъвместими с четеца на Samsung, тъй като те оставят малък въздушен луфт, който пречи на сканирането.

Потребителите алармират, че проблемът най-често се случва, когато се използва евтин и не особено качество протектор за екрана – именно той оставя въздушно пространство, което обърква вградения в екрана скенер за пръстови отпечатъци.

От какво е причинен проблема?

След като си е купила протектор за екрана за 2.70 паунда от eBay, Лиза Нийлсън регистрира десния си палец, но след това установява, че дори когато опита да отключи телефона си с левия палец, това е успешно.

След това тя е помолила съпруга ѝ да опита с неговите палци и шокиращо той успява също да отключи нейния телефон.

Лиза е поставила същия протектор на Galaxy S10 на друг нейн роднина, и се е случило абсолютно същото. Това ни навежда над мисълта, че проблемът не е в технологията на Samsung, която звучи изключително прецизна, а е причинен от евтини и некачествени аксесоари, които обаче не са били предвидени при разработването на смартфона и неговата технология. Ще следим ситуацията за нови данни.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ккк
Ккк

Кво е протектор. ?

О.о
О.о

Люспа за екрана. Не знаеше ли?

RYZEN
RYZEN

слюда….

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Съвременната техника НЕ е за маймуни. Как ❔ на 📲 за 1200лв. ще сложиш протектор от 5лв.❓Утре някой ще се оплаче, че не може да сложи протектор на Galaxy Fold … 😀 .

pedro
pedro

Доста си глупав.

pedro
pedro

Демек крадеш (придобиваш) на някой телефона, залепяш му протектор от 5 лв. и го отключваш.

Master of the truth
Master of the truth

не точно

gen10
gen10

Ха, ха, на тях постоянно им се случват такива нещица с телефончетата …..

Master of the truth
Master of the truth

разбрахме, че си айфон фенбойче