fbpx
1.8 C
София

Откъде идва логото на Android

Най-четени

Чудили ли сте се някога как се е появила идеята за зеленото човече на Google? Създателят на творението се казва Irina Blok, но трудно ще намерите информация за нея. Точно тя е човекът, нарисувал логото в сегашния му вид.

Идеята се е появила преди около три години, когато Blok и нейният дизайнерски екип в Google са получили задачата да изработят лого за Android. „Нещото“ е трябвало веднага да осъществява връзка с потенциалните клиенти и да е лесно за разпознаване. Освен тези характеристики, на Blok е казано, че логото трябва да съдържа и робот. След обстойно изследване на всякакви видове научно-фантастични играчки, тя получава вдъхновение от обществена тоалетна. В крайна сметка, всеки е виждал знака за мъжка/женска тоалетна и характерните фигури са лесно разпознаваеми. И ето тук е включен робота – във форма, подобна на табелките в обществените тоалетни.

 

Важно е и друго – логото е „отворено“ за преработка и обновяване. Така че, докато останалите големи фирми пазят със зъби и нокти запазените си символи (случая с Apfelkind, например – бел. ред.), от Google предприемат друга стратегия:

„Решихме, че трябва да е лого, изградено в сътрудничество, и което може да бъде подобрявано от всеки“, казва Blok. „Това беше доста дръзко.“

От тук знаем историята – приложения като Androidify и т.н., с които малкият, зелен Android продължава да бъде трансформиран и преобразяван по всякакви начини.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини