Отново се появиха слухове за забавянето на Snapdragon 810

1
40

Слуховете, че новият процесор Snapdragon 810 ще бъде забавен се появиха отново само месец, след като Qualcomm вече веднъж заяви, че подобни твърдения са далеч от истината.

Още по-странно е, че преди броени дни LG показа официално новия G Flex 2, който също би трябвало да ползва въпросния чип.

Какво тогава се случва?

Реално отново се появи твърдението, че Qualcomm има проблеми с производството на Snapdragon 810. Тези твърдения се тиражират особено активно в южнокорейските медии. Според Korea Times главният препъни камък е прегряването на чипа, което все още не може да бъде отстранено.

На свой ред, анализатори от J.P. Morgan също твърдят, че Snapdragon 810 страда от проблем с прегряването. Същото според тях се отнася и за Snapdragon 615, където дори този дефект е още по-силно изразен.

Snapdragon 810 е осемядрен чип, базиран на архитектурата big.LITTLE на ARM. Това означава, че четири от ядрата са Cortex-A53, а останалите четири са Cortex-A57. Очевидно в първата комбинация от ядра се крие проблема с прегряването и те дефектират, когато честотата скочи над 1.2-1.4GHz.

Според анализаторите, компанията TSMS, която всъщност прави чиповете на Qualcomm, възнамерява да удължи фазата на производство и тестове с още около три месеца, за да изчисти проблемите. Този период изглежда трябва да бъде използван за редизайн на някои от металните слоеве на чипа. Ако е вярна, тази информация означава, че поне до средата на 2015 г. броят на Snapdragon 810 процесорите ще бъде силно ограничен.

Qualcomm обяви Snapdragon 810 още миналата година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари