fbpx
0.8 C
София

От едната страна на iPhone се вижда странен неизвестен елемент

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

След презентацията на новите iPhone 12, в уеб пространството се появиха маса въпроси относно един странен елемент в конструкцията на корпуса. Този детайл се намира от дясната страна на телефона точно под слота за SIM картата и в страницата със спецификациите на новите iPhone 12 няма никаква информация за този елемент.

Оказа се, че това е специално прозорче за mmWave 5G антената. Да отбележим, че поддръжката на този стандарт за мобилните мрежи от пето поколение е налична само в серията iPhone 12 за САЩ и това прозорче може да се види само в смартфоните, предназначени за американския пазар. По долу може да забележим, че в новите айфони за другите държави този компонент не се вижда.

Необичайният елемент в конструкцията на новите айфони за първи път бе забелязан в изтеклите преди месец изображения на iPhone 12. Първоначално се предполагаше, че това е някакъв смарт конектор или място за закрепване на по-малка версия на стилуса Apple Pencil. Но сега стана ясно, че тези предположения не са верни.

Преди няколко часа разбрахме, че в тестовете на AnTuTu мобилните телефони на Apple показват резултат от около 570 хиляди точки. За сравнение, смартфонът Xiaomi Mi 10 Pro, базиран на Qualcomm Snapdragon 865 демонстрира в AnTuTu над 687 хиляди точки. Това означава, че изоставането на iPhone 12 е около 20%. Най-голямата разлика е в тестовете на GPU – над 40%.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини