От 1-ви януари 2021-ва WhatsApp спира да работи на старите смартфони

5
5641

Считано от началото на месец януари 2021 година, в сила влизат нови изисквания за за работата на месинджъра WhatsApp. Онлайн услугата официално ще престане да работи на мобилните устройства с остарели операционни системи. Това се отнася до смартфони с версия на Android по-ниска от 4.0.3 Ice Cream Sandwich и iPhone с версия на iOS под 9. Информацията бе публикувана в специалния FAQ раздел на официалния сайт на WhatsApp.

Най-напред ограниченията ще влязат в сила за смартфоните на Apple iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6 и iPhone 6s, ако на тях не е инсталирана iOS 9 или по-актуална версия на корпорацията от Купертино. Може да се каже, че това са милиони мобилни устройства от целия свят. За оптималната работа с WhatsApp, в който са задействани всички функции, компанията препоръчва обновяване до най-новите версии на Android и iOS, които са достъпни за използвания от потребителя модел смартфон.

При нежелание или липса на възможност за обновяване, единственият вариант остава създаването на резервно текстово копие на активните чатове, за да не се изгубят тези важни данни. За запазването на кореспонденцията е необходимо в менюто на чата да се кликне върху „Информация за чата“, откъдето да се избере опцията за неговото експортиране. Функцията автоматично ще изтегли избрания чат в мобилното устройство, но без прикачените медийни файлове.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари