От O2 Германия признаха, че мобилната им мрежа е напълно претоварена

6
91

Немският мобилен оператор O2 призна публично, че част от мрежата му е напълно задръстена и претоварена. Като основен виновник за това се сочи увеличеният трафик, който се генерира от потребителите, които използват смартфони, предаде Fierce Wireless.

От телекома са заявили, че опитват да разрешат проблемите, причинени от претоварването на мрежата. Най-силно засегнати са потребителите на оператора в Берлин, Франкфурт на Майн, Хамбург и Мюнхен. Прогнозите на специалистите от O2 са, че проблемът може да бъде разрешен до края на тази година.

Мобилният оператор твърди, че от проблемите са засегнати само шепа хора, но независими германски медии твърдят, че към O2 са отправени най-малко 6 хиляди оплаквания от пострадали клиенти. Сривовете в мобилната система затрудняват дори елементарни функции като гласовите обаждания.

Според Алберт Фетч, който е говорител на O2, компанията прави всичко възможно да отстрани проблемите възможно най-бързо и ще инвестира големи суми, за да се избегнат подобни претоварвания занапред. Фетч е потвърдил, че проблемите се коренят в смартфоните. Говорителят на O2 призовава всеки клиент, който има проблеми с услугите на телекома да се обади на горещата линия за сигнали.

На този етап не е ясно какви компенсации ще получат потребителите, които са били засегнати от претоварването на мрежата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари