От RIM имат няколко начина за оцеляване

0
8

Промяната на релийза на операционната система BlackBerry 10 за началото на следващата година значително увеличи натискът от страна на акционерите върху ръководството на канадския производител. Много анализатори смятат, че сегашната ситуация за RIM ще доведе компанията до срив и трябва да се търсят спешни алтернативни начини за изход от кризата.

Едно от тях е споразумението за партньорство с Microsoft, според което RIM ще се откаже от своята собствена операционна система в полза на Windows 8. В този случай, Microsoft може да закупи голяма част от акциите на канадския производител и да поеме част от разходите му. Впрочем, тази опция едва ли би се назовала като привлекателна за Research In Motion, която в случая ще загуби своята независимост.

Освен това, Microsoft може да се интересува и от безжичните патенти на RIM, което също може да бъде друг източник на доходи за канадците.

Източници на Reuters твърдят, че съветът на директорите в RIM са по-склонни да мислят, как да ускорят работата по собствената си операционна система BlackBerry 10.

Другият вариант за бъдещо развитие е продажбата на собствената си защитна мрежа. Но в този случай, канадският производител ще загуби своето основно конкурентно предимство, чрез което дружеството запази своята платежоспособност.

Като цяло, специален избор от RIM все още не са направили. И разработката на собствена операционна система ще се окаже за RIM повече или по-малко най-добрият начин да оцелее, запазвайки своята независимост. А за успешната реализация на новото поколение смартфони, RIM трябва да са доста популярни, тъй като много малко хора им вярват.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари