Официален анонс на дългоочакваните смартфони Huawei P30 и P30 Pro

7
1788

Както съобщихме преди няколко часа, Huawei представи в Париж двата нови флагмански смартфона P30 и P30 Pro.

Huawei P30

Смартфонът P30 е оборудван с плосък 6,1-инчов OLED дисплей с резолюция 2340х1080 пиксела с минимални рамки около екрана. Телефонът се базира на системата върху чипа Kirin 980 с двоен модул за невронни мрежи. Налични са 6 GB оперативна памет, 128 GB флаш-диск и слот за microSD карти. Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 3650 mAh. Поддържа се бързо зареждане.

Основната камера на P30 е тройна: 40 МР (широкоъгълна оптика, апертура F/1,8) плюс 16 МР (ултра широк обектив, светлосила F/2,2) и 8 МР (телеобектив, апертура F/2,4). Тройната камера предлага тройно оптично и петорно хибридно увеличение. Резолюцията на предната камера е 32 МР и е поставена в малкия капкообразен отвор в горната част на екрана.

За разлика от P30 Pro, моделът P30 има стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо, но няма защита от вода.

Huawei P30 Pro

В P30 Pro се използва леко извит от двете страни OLED дисплей с размер на диагонала 6,47 инча и резолюция 2340х1080 пиксела. Рамките около екрана са съвсем тънки. Устройството се базира на 8-ядрената SoC Kirin 980 с двоен невронен копроцесор. Смартфонът разполага с 8 GB оперативна памет, 256 GB флаш-диск и слот за microSD карти. Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 4200 mAh. Поддържа се технология за бързо зареждане на батерията, която за 30 минути осигурява 70% заряд. Поддържа се и безжично зареждане по Qi стандарта. Huawei P30 Pro предлага и обратно зареждане – смартфонът може безжично да зарежда други устройства, като например смарт часовници и слушалки.

Основната камера на P30 Pro е четворна: 40 МР (широкоъгълна оптика, апертура F/2,2) плюс 20 МР (ултра широк обектив, апертура F/2,2) плюс 8 МР (телеобектив, светлосила F/3,4) и ToF сензор за регистриране дълбочината на сцената. Четворната камера предлага петорен оптичен, десеторен хибриден зум и 50-рен зум. Резолюцията на предната камера е 32 МР, като тя е поставена в малкия капкообразен отвор в горната част на екрана.

В основния сензор на задната камера вместо популярната матрица с RGB пиксели се използва RYYB матрица с двойни жълти пиксели. По този начин се улавя 40% повече светлина, а снимките и видеата, заснети при слаба осветеност, се получават по-качествени. Поддържа се режима HiVision – разпознаване на обекти от реалния свят.

P30 Pro има рекордно висок за смартфоните ISO показател – 409600. Този смартфон може да прави снимки с впечатляващо качество без статив дори когато в същите условия другите мобилни устройства заснемат само черен кадър, пълен с цветен шум. Използва се комбинирана система за стабилизация на изображението: оптична стабилизация плюс стабилизация на базата на изкуствен интелект.

Корпусът на P30 Pro е защитен от прах и вода според спецификациите на IP68 стандарта. Говорителят и скенерът за пръстови отпечатъци са вградени в екрана.

И двата смартфона работят под управлението на операционната система Android 9, надградена до EMUI 9.1.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
N3no Boh3mAПетърАлександърb00tBarni Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Baiui Pii4ai
Baiui Pii4ai

Поредния хуйвей шит 253. Има ли още глупаци да си дават парите за тези „маркови“ телефони.

Петър
Петър

От толкова време ползвам Huawei и по-доволен от телефон не съм бил. Тия глупости ги разправяй на баба си след като и купиш айшит XxxTention….

N3no Boh3mA
N3no Boh3mA

Нито той, нито баба му могат да си позволят нови такива. Ако изпадне нещо от OLX до 300-400 лв.. са в играта.

Мирослав
Мирослав

„Toзи cмapтфoн мoжe дa пpaви cнимĸи c впeчaтлявaщo ĸaчecтвo бeз cтaтив дopи ĸoгaтo в cъщитe ycлoвия дpyгитe мoбилни ycтpoйcтвa зacнeмaт caмo чepeн ĸaдъp, пълeн c цвeтeн шyм.“ – – – Имали сме единомислие относно стабилизацията на снимките. В един мой коментар наблегнах точно на това, като отбелязах, че за да се правят качествени нощни снимки Huawei не трябва да разчитат на външен стабилизатор, а да подобрят тази функция на смартфон-а. Искам още да отбележа, че за качеството на един фотоапарат, било на смартфон или професионален се съди от качеството на нощните снимки. За това е много важна тази спецификация. Пожелавам… Виж още »

Barni
Barni

Защо триете мнения, като публикувах снимка с резултат от dxomark?!

b00t
b00t

Познай.. Развинти си фантазията и/или осъзнай действителността. О, забравих – трябваше да напиша „реалността“ вместо действителността. „Реално“, що така в Калдата не одобряват коментари?
1: Щото показват откъде Калдата четат и как „интерпрепират“
2: Щото ще покажат на хората, макар и беглоразбиращи английски откъде и какво да четат без „редакция“
3: И двете и Калдата няма да вземе кинти за дето зомбясва с реклами читателите
Според мен е подточка 3

Александър
Александър

Добaвям и в тази статия: Huawei Р30, и Р30 рrо пoддъpжaт нoвия cтaндapт пaмeт ĸapти „NМ (Nаnо Меmоrу)“ или Nаnо ЅD не Місrо ЅD.