След излизането на безрамковия Galaxy S8 се появи неофициална информация за съществуването на негова защитена версия.

Днес този смартфон бе официално представен. Това е Samsung Galaxy S8 Active, който според пазарните анализатори е най-здравият смартфон за 2017 година.

Смартфонът Samsung Galaxy S8 Active се базира на топ-процесора Qualcomm Snapdragon 835 с тактова честота 2,45 GHz и разполага с 4 GB оперативна памет и 16 GB флаш-диск. Устройството има основна камера с резолюция 12 мегапиксела, предна камера с резолюция 8 мегапиксела и акумулаторна батерия с капацитет 4000 mAh с поддръжка на бързото зареждане Fast Charge.

Новият смартфон е оборудван с 5,8-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция 2960х1440 пиксела, защитен със закаленото стъкло Gorilla Glass 5.

Главната особеност на Galaxy S8 Active е много добре защитеният корпус, който по целия си периметър има защитна броня, предпазваща устройството от удари и падане. Защитата е от клас IP68, което означава, че смартфонът може да бъде потапян във вода на дълбочина до 1,5 метра за не повече от 30 минути.

Продажбите на смартфона Galaxy S8 Active стартират на 11 август при цена $850. Предлагат се модели с цветове Meteor Gray и Titanium Gold.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за