Официален анонс на смартфоните Google Pixel 4 и Pixel 4 XL с тройна камера и радар

6
701

По време на своята голяма презентация в Ню Йорк Google официално представи своите нови смартфони Pixel 4 и Pixel 4 XL. Интернет гигантът съобщи подробните технически характеристики и цените.

Смартфонът Google Pixel 4 е оборудван с 5,7-инчов OLED дисплей с Full HD+ резолюция и съотношение на страните 19:9. Телефонът Pixel 4 XL е оборудван с 6,4-инчов дисплей с резолюция QHD+ и същото съотношение на страните. Екранът няма никакви прорези или отверстия. Кадровата честота е 90 Hz, която в режим на икономия на енергия пада до 60 Hz. Поддържат се режимите HDR, Always On и новият Ambient EQ, при който се регистрира околната осветеност за автоматична настройка не само на яркостта и подсветката, но и на начина за изобразяване на цветовете за възможно най-комфортно възприемане на информацията. Екраните на дисплеите са защитени със закаленото стъкло Corning Gorilla Glass 5

И двата смартфона се базират на системата върху чипа Snapdragon 855 (без +) и имат 6 GB оперативна памет и 64 или 128 GB флаш диск.

Смартфоните Pixel от 2019 година са получили съществено подобрени камери. Главният сензор на основната камера е с резолюция 13 МР, размер на пикселите 1,4 микрона, системата за автоматично фокусиране Dual Pixel, електронна и оптична стабилизация на изображението и обектив с висока светлосила – F/1,7. Възможностите на тази камера се допълват от изкуствения интелект Pixel Neural Core плюс специални алгоритми на Google за подобряване на изображението. Възможен е записът на 4К видео при скорост 30 кадъра в секунда, както и slow-motion с Full HD резолюция и честота 120 кадъра в секунда.

За първи път в серията Pixel се използва телефото модул. Вторият оптичен сензор на основната камера е с резолюция 16 МР и размер на пикселите 1 микрон. Налични са електронна и оптична стабилизация на изображението.

Третият модул на тройната основна камера се използва за определяне дълбочината на сцената и за създаването на реалистичен боке ефект.

Резолюцията на предната камера е 8 МР, допълнена с 3D сензор за създаване на боке ефект и за отключване на телефона чрез разпознаване лицето на потребителя.

Под дисплея е разположен нов радарен компонент – радарът Soli. Той се използва за разпознаване на жестовете над повърхността на дисплея. С помощта на подобни жестове е възможно да се проверят съобщенията, да се смени трака и още много други, без изобщо да се докосва устройството.

Моделът Pixel 4 има 2800 mAh батерия, а Pixel 4 X – 3700 mAh. Поддържа се бързо жично зареждане с мощност 18 W, както и безжично зареждане, което активира режима Ambient Mode, при който смартфонът се трансформира в интелигентен дисплей. Поставени са стерео говорители. Наличен е един слот за SIM карта, но се поддържат nano-SIM и eSIM. Защитата от прах и вода е от клас IP68.

Продажбите на смартфоните Google Pixel 4 и Pixel 4 XL стартират в САЩ на 22 октомври. Конфигурациите с 64 GB ROM струват $800 и $900, а моделите със 128 GB флаш диск струват $100 повече.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Master of the truth
Master of the truth

как още, някой го-внек не се е изказал колко е бил грозен и колко е приличал на айфон без да си има понятие от нищо

mmmmmm
mmmmmm

Ми от всичките те никога не крадат от Apple, те само си взимат 😀

Виж почти са го докарали, още малко тия пиксели щяха да могат да си ползвах premium кейси от Apple 😀

Master of the truth
Master of the truth

такива като теб ги наричаме iSheep ти си тоталното олицетворение

pedro
pedro

пълен фейл за $800

pixel
pixel

ако не си ползвал, не се обаждай

Master of the truth
Master of the truth

сега има истина това, което казваш ти pixel, но не бъди тъп фенбой