Официално: алтернативата на Android от Huawei ще се появи в смартфоните през 2020 година

3
3428

Harmony OS е лека и отворена операционна система с мощни функции, създадена от Huawei като отговор на санкциите от страна на САЩ.

В рамките на протеклата вече конференция на Huawei доктор Уан Ченглу (Wang Chenglu), ръководител на направлението по софтуер на китайския технологичен гигант, съобщи кога собствената операционна система на Huawei ще се появи в смартфоните. Това трябва да стане следващата година.

Топ мениджърът на Huawei отново подчерта, че новата операционна система Harmony OS на Huawei няма да замени Android. Освен това Android си остава предпочитаната софтуерна платформа за Huawei и ще бъде в основа за повечето мобилни устройства на този китайски производител.

Новото, което бе съобщено този път е, че Harmony OS ще се предлага на международно ниво, а не само в Китай, както се предполагаше по-рано. И още, Huawei обеща през месец август 2020 година да отвори сорс кода на своята операционна система.

Неотдавна старшият вицепрезидент на Huawei по връзките с обществеността Джой Тан (Joy Tan) заяви, че в сорс кода на Harmony OS има по-малко редове от Android, но въпреки това, тази ОС е по-надеждна. А аналитиците на Counterpoint Research са уверени, че към края на 2020 година Harmony OS ще изпревари Linux и ще стане петата по популярност операционна система в света.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Евлоги
Евлоги

Бях се затъжил за Harmony OS. Оправихте ми деня. Прекрасно платено съобщение.

Станислав
Станислав

Синтактична грешка в заглавието – само една изядена буква. Нещо или го повиваме (ама то обикновено е бебе) или се появява та може би в този случай ще очакваме да се ПОЯВИ.