В края на този месец е планирана презентацията на флагманския смартфон Meizu Pro 7 с топ-технически характеристики.

За разлика от Xiaomi Mi 6, OnePlus 5, Samsung Galaxy S8 и други флагмани, новият смартфон ще се базира на процесора MediaTek Helio X30, докато всички други предпочитат 8-ядрения чипсет Snapdragon 835. Някои пазарни анализатори считат, че през последните години MediaTek не показва нищо хубаво, а нейните процесори демонстрират тротлинг – загуба на производителността при повишаване на температурата.

Днес официално лице на MediaTek обяви в социалната мрежа Weibo, че смартфоните Pro 7 и Pro 7 Plus ще използват топ-процесора MediaTek Helio X30 с 10 ядра, произвеждан чрез 10 нанометров технологичен процес. В чипа е интегриран графичен ускорител PowerVR от последно поколение с рекордна производителност.

Според предварителната информация, презентацията на Meizu Pro 7, както и по-голямата по размери версия на същия смартфон, ще се състои на 26 юли в Китай. Продажбите трябва да започнат в началото на август. Според слуховете, ще има пет различни цвята на корпуса, включително и червен.

Интересно е, че процесорът MediaTek Helio X30 все още не е използван в нито един смартфон и явно Meizu Pro 7 ще бъде първият с този чип.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за