Официално: флагманските смартфони Xiaomi Mi 9 Pro 5G и Mi Mix 5G ще бъдат представени на 24 септември

0
2160

Тази дата многократно бе назовавана от пазарните анализатори, но сега тя вече е потвърдена официално. Xiaomi изпрати покани до медиите, на които се вижда, че голямата презентация на Xiaomi ще се състои в Пекин на 24 септември тази година. На нея ще бъдат показани новите флагмански смартфони Xiaomi Mi 9 Pro 5G и Mi Mix 5G, което всъщност е написано на самите покани.

Да си припомним, че Xiaomi Mi 9 Pro 5G е подобрена версия на актуалния към днешен ден Xiaomi Mi 9. Телефонът Xiaomi Mi 9 Pro 5G бе формално представен още преди седмица заедно с фирмената технология за бързо зареждане Xiaomi Mi Charge Turbo с мощност 30 W. Но новият Xiaomi Mi 9 Pro 5G, който ще бъде анонсиран в Китай, има 2К дисплей, 4000 mAh батерия, поддръжка на въпросното 30 W зареждане, тройна камера с оптична стабилизация на изображението и по-бързата SoC Snapdragon 855+. Дизайнът е останал същият.

Xiaomi Mi Mix 5G се очаква да се базира на Qualcomm Snapdragon 855+ и да има 5G модем, до 12 GB оперативна памет, до 1 TB флаш диск, четворна основна камера с използването на сензора Samsung ISOCELL Bright HMX с резолюция 108 МР и 4500 mAh батерия.

По време на същото събитие ще бъде представен и новия фирмения потребителски интерфейс MIUI 11 с нов дизайн и редица подобрения. Очаква се и анонсът на телевизорите Mi TV Pro, включително флагмански модел с 8К резолюция.

Xiaomi не възнамерява да намалява темпото и на 1 октомври е обявила презентацията на новите смартфони Redmi — Redmi 8, Redmi 8A и Redmi 8 Pro.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за