Официално: Samsung пускат нов Galaxy S4 с поддръжка на LTE-Advanced 4G

0
144

Само преди около три дни в интернет изтече информацията, че Samsung подготвят нов вариант на последния си флагмански смартфон Galaxy S 4. В информацията се твърдеше, че по всяка вероятност устройството ще поддържа LTE-Advanced 4G мрежи. Е, оказа се, че информацията е вярна. Корейците официално потвърдиха съществуването на телефона, който ще се нарича просто Samsung Galaxy S4 Advanced.

Самият Главен изпълнителен директор на Samsung Джей Кей Шин сподели в интервю с Ройтерс по-рано днес, че новият вариант на Galaxy S4 ще е оптимизиран за свързване със следващото поколение 4G LTE мрежи, които вече са добили известност като LTE-Advanced. Според Шин, ако при съвременните LTE мрежи тегленето на един филм отнема три минути, то при LTE-Advanced същата работа ще може да се свърши за една.

Galaxy S4 Advanced ще бъде първият потребителски смартфон в света, който поддържа въпросните мрежи от ново поколение. Шин обеща, че телефонът ще бъде пуснат в Южна Корея още този месец. Ако продажбите на устройството на родния им пазар се окажат задоволителни, Samsung ще го пуснат и на световния. Разбира се, ще го получат само тези пазари, които могат да осигурят LTE-Advanced мрежи.

Що се отнася до процесора на телефона, Шин потвърди, че ще е производство на Qualcomm, но не даде отговор дали става въпрос за появилия се в гореспоменатата изтекла информация модел SoC Snapdragon 800.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари