Охранителна камера запечата самозапалване на iPhone

6
380

За пореден път изтече информация за случай, при който телефон се запалва без някаква видима причина. Този случай обаче е повече от интересен, тъй като всичко е било заснето от охранителна камера и качено в интернет, съобщи Phonearena.com.

17-годишният Хенри Хелминен бил на път за работа в понеделник сутрин, когато новият му iPhone започнал да пуши. Смартфонът бил сложен в десния джоб на младежа. За щастие по време на инцидента няма пострадали, тъй като самозапалването станало на открито и Хелминен успял да изхвърли телефона преди да стане нещо по-сериозно.

Изпушилото мобилно устройство било почти чисто ново. Младежът се сдобил с него едва преди 3 месеца и до деня на инцидента не е срещнал никакви проблеми при работата с него. По-долу можете да видите какво точно е станало и да си направите извод за характера на случката.

Към този момент все още не е ясно какво е предизвикало запалването на злополучния iPhone. По всяка вероятност се е получило късо съединение при литиево-йонната батерия на смартфона. В резултат на това тя е започнала да се топи, предизвиквайки доста пушек и висока температура.

Наскоро имаше подобен случай със Samsung Galaxy S III, но при него смартфонът е бил закачен към електрическата мрежа, за да се зареди с ток. Миналата година беше съобщено за друг случай с изпушил iPhone, който се самозапалил на борда на самолет, изпълняващ регионален полет в Австралия.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари