Очаква се появата на Android за обикновените телефони с бутони

2
872

В хранилището Chromium Gerrit бе открита информация, че Google работи върху адаптирана версия на ОС Android за обикновените мобилни телефони с бутони. Разработва се и нова система за управлението на браузъра Chrome. На показаните скрийншоти се вижда какъв ще бъде този браузър: навигацията в него става чрез подсказки, които могат да се изпълняват чрез бутоните на телефона.

С помощта на бутоните е възможно преместването в страницата, нейното мащабиране и преходите по линковете. Очевидно е, че с помощта на бутоните е възможно използването на браузъра, въпреки липсата на сензорен екран.

Понастоящем Google оказва материална и техническа поддръжка на платформата KaiOS, която се използва в телефоните с бутони на Nokia и някои други брандове. Интернет гигантът предложи специални версии на своите приложения за тази операционна система, които станаха много популярни. Сега Google самостоятелно разработва нещо подобно.

За телефоните с KaiOS са достъпни приложенията WhatsApp, Google Assistant, YouTube, Google Maps, има поддръжка на Wi-Fi, 4G и VoLTE. Да не забравяме, че за разлика от смартфоните, тези мобилни телефони имат много дълго време на автономна работа.

Напълно е възможно, новата операционна система, която Google разработва специално за мобилните телефони с бутони, да е някакъв хибрид между Android и KaiOS. С нейна помощ потребителите с опростени и много евтини мобилни устройства ще получат достъп до приложенията и онлайн услугите на Google.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
mal1996225Макарон Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Макарон
Макарон

Трябва целият свят да се подслушва, не само хората с „модерни“ тефлони.

mal1996225
mal1996225

Макароне, не се притеснявай -бабичките в входа предават 100% информация на местно ниво, а сега ще те записват и на световно – бъди горд!!!