fbpx
0.8 C
София

Очаква се Huawei да представи версията на HarmonyOS за разработчици на 18 декември

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Съвсем близо е времето когато Huawei ще представи HarmonyOS за смартфони. Това е собствената операционна система на китайския технологичен гигант, която трябва да замени Android в нейните смартфони. HarmonyOS вече се използва в някой в някои устройства на Huawei, но нейната втора версия е специално адаптирана за смартфони и таблети. Да напомним че в Китай операционната система HarmonyOS се нарича Hongmeng.

Президентът на направлението за потребителски софтуер на Huawei Уанг Ченглу (Wang Chenglu) наскоро съобщи, че разработването на HarmonyOS 2.0 за смартфони и таблети е почти завършена. Неговите думи бяха публикувани в китайската социална мрежа Weibo от потребител с никнейм Digital Chat Station, който добави че бета-тестовете на новата платформа ще започне на 18-ти декември тази година. Първоначално ще бъде предложен фърмуер само за някои модели смартфони и таблети, но през януари и февруари списъкът на поддържаните мобилни устройства ще бъде значително разширен.

Според тази информация, Уанг Ченглу е казал, че компанията възнамерява да инсталира HarmonyOS на 90% от своите смартфони и таблети, които към днешен ден се предлагат от брандовете Huawei и Honor. Това ще става постепенно през следващите месеци. Huawei разработва HarmonyOS по такъв начин, че да може да се използва не само в мобилните устройства но и в другата компютърна техника – електрониката за носене, лаптопите, десктоп компютрите, в системите за интелигентните домове, автомобилите и други. Разработването на тази операционна система е стартирало още през 2016 година много преди да започнат търговските войни между САЩ и Китай.

Наскоро Huawei съобщи, че HarmonyOS ще може да се инсталира на смартфоните, които са обновени до фирмената среда EMUI 11. Сега китайският уеб портал ITHome публикува вътрешна информация, включваща списъка на Android смартфоните, които ще могат да бъдат прехвърлени към HarmonyOS. Ето как изглежда предварителният списък:

Смартфоните на Huawei

Huawei Mate 40
Huawei Mate 40 Pro
Huawei Mate 40 Pro+
Huawei Mate 40 RS Porsche Design
Huawei Mate X
Huawei Mate Xs
Huawei P40
Huawei P40 Pro
Huawei P40 Pro+
Huawei Mate 30 4G
Huawei Mate 30 Pro 4G
Huawei Mate 30 5G
Huawei Mate 30 Pro 5G
Huawei Mate 30 RS Porsche Design
Huawei Nova 8 (още не е излязъл)

Huawei Nova 8 Pro (още не е излязъл)
Huawei Nova 7 Pro 5G
Huawei Nova 7 5G
Huawei Nova 7 SE
Huawei P30
Huawei P30 Pro
Huawei Mate 20
Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 X 4G
Huawei Mate 20 X 5G
Huawei Mate 20 RS
Huawei Nova 6 5G
Huawei Nova 6 SE

Смартфоните на Honor

Honor V40 (още не е излязъл)
Honor 30 Pro
Honor 30 Pro+
Honor V30
Honor V30 Pro
Honor Play 4 Pro
Honor X10 5G
Honor 30
Honor 30S
Honor X10 5G
Honor 20 Pro
Honor 20
Honor 9X
Honor 9X Pro

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини