Очаква се Microsoft да представи нов Windows смартфон

0
784

Няколко уеб-източника едновременно съобщиха, че Microsoft още тази година може да анонсира нов смартфон, работещ под управлението на операционната система Windows 10 Mobile, но това няма да бъде модел от дългоочакваните устройства Surface Phone. Анонсът се очаква да се състои в края на годината заедно с появата и на други хардуерни продукти на корпорацията.

Немският уеб-портал WindowsUnated заяви, че в момента Microsoft работи върху ново устройство с функционалност на вече съществуващи смартфони, тоест, приложения ще могат да се инсталират само от цифровия магазин Windows Store, а приложенията с Win32 архитектура няма да се поддържат.

Много потребители и специалисти се надяваха, че след обявата на партньорството между Microsoft и Qualcomm, съвсем скоро ще се появи пълноценна версия на Windows 10 за ARM процесори. Именно това би дало възможност за създаване на смартфони, които биха могли да се наричат пълноценни джобни компютри. Но засега нищо подобно не се случва.

По всичко личи, че новите смартфони на Microsoft ще бъдат традиционни, от типа на Lumia 950 и Lumia 950 XL, но с по-съвременен хардуер. Що се отнася до смартфоните Surface Phone, слухове за които отдавна се разпространяват, тяхното съществуване така и не бе потвърдено.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари