Още един начин, чрез който ФБР може да прочете информацията от iPhone

0
25

Изглежда всички забравиха, че китайците само за половин час и за 60 американски долара превръщат 16 GB iPhone 6 в 128 GB. При този процес специалистът в сервиза изважда добре защитената флаш-памет, копира всички данни, включително и идентификационните, а след това ги записва на новия 128 GB модул, като не забравя да включи защитата по такъв начин, че се приема от електронния облак на Apple.

 

Специалистите по информационна безопасност отбелязаха, че ФБР без проблем може да използва същия похват и да разшифрова данните за много по-кратко време, отколкото ще е необходимо за съдебната и скъпа борба с Apple. Мнозина вече считат, че тези съдебни дела имат за цел получаване на някакви политически предимства и дивиденти.

Експертът Джонатан Здарски, който е и правен консултант, каза, че смартфонът iPhone 5C на терориста от Сан Бернардино може да бъде разблокиран в един от сервизите на Шънджън, където само за $60 увеличават паметта на айфона от 16 на 128 GB, като успяват да копират всички защитени данни. Експертът отбеляза, че това е начинът за получаване на копие от шифрираните данни, при което няма нужда да се безпокоим, колко пъти ще бъде въведена паролата. Това е важно, понеже iPhone автоматично изтрива всичката информация от смартфона след 10 неправилно въведени пароли.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари