Специалистите на популярния уеб-портал GizChina считат, че технологията за разпознаване на човешки лица ще започне да се използва дори и в бюджетните смартфони, работещи под управлението на Android Go. Това ще стане с помощта на новите процесори на MediaTek.

GizChina счита, че първият чип с хардуерна поддръжка на технологията за разпознаване на лицето ще бъде MT6739. Процесорът ще поддържа и дисплеите със съотношение на страните 18:9 и двойните камери. Новата система-върху-чипа е планирана да излезе тази пролет.

Бюджетната технология за разпознаването на човешките лица ще се базира единствено на хардуерната поддръжка от страна на SoC, както и на нови алгоритми. Чипът ще бъде евтин и няма да окаже влияние върху цената на смартфоните с поддръжката на тази възможност. Изданието подчертава, че идентификацията с помощта на тази технология се осъществява само за 0,5 секунди.

Всички данни за лицето и за неговото разпознаване ще се съхраняват единствено в паметта на мобилното устройство – няма да се използва електронен облак и данните няма да излизат в интернет. Очаква се новата технология да може да се използва и за потвърждение на транзакциите в различните разплащателни системи.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за