Пазарният дял на Android в САЩ падна с 4%, този на Apple се увеличи с 10%

0
82

Strategy Analytics публикува последното си проучване, в което сравни пазарните дялове на операционните системи при смартфоните от миналата до тази година. Данните се отнасят за САЩ.

Пазарният дял на смартфоните с Android е паднал до с 4% до 56%, за сметка на Apple, чийто дял на пазара на смартфони се е покачил с 10% от 23% през второто тримесечие на 2011-та до 33% за същия период тази година.

Операционната система на Google продължава да води на пазара на смартфони, въпреки успеха на Apple и съдебните забрани срещу някои продукти, които работят с Аndroid.

И други мобилни операционни системи, като Blackberry OS, загубиха проценти от дяловете си. Blackberry падна от 11% на 7%, което бележи най-големият неуспех на компанията в тази насока. Според анализаторите това се дължи на малкото опции, които тъчскрийн платформата на Blackberry предоставя, както и на забавянето на BlackBerry 10 OS.

Като цяло продажбите на смартфони са намалели, Strategy Analytics казват, че това е така най-вече заради нестабилната икономика и факта, че доста хора вече имат смартфон и не им трябва нов.

Ето и точните статистики:

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари