10.3 C
София

Пакистански талибани запалиха стотици телефони

Най-четени

Талибаните, които контролират района на провинция Южен Вазиристан в Пакистан, обявиха джихад на мобилните телефони и така наречения „секстинг“ – обмен на текст и снимки с интимно съдържание, пише ресурсът Wired. Местните ислямисти считат мобилните камери за източник на вулгарност и поквара.

Талибаните призовали жителите на Южен Вазиристан да прекратят използването на мобилни телефони, които, според тях, развращават младото поколение. Като демонстрация за сериозността на своите намерения в центъра на град Вана десетки въоръжени бойци обискирали местните жители, иззели от тях около 300 телефона и запалили устройствата директно на пазара в населеното място, съобщава The News.

Заедно с телефоните в огъня се озовали и няколко десетки компютри, които талибаните успели да открият. На контролираната от ислямистите територия е забранено да се гледат филми и да се слуша музика, а комютрите също могат да се използват за тази цел, поради което и били изгорени. Талибаните заплашили нарушителите на забраната с най-сурово наказание, като обещали и в бъдеще да продължат да се борят с разпространението на мобилни телефони и компютри.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини