През месец март делът на iPhone 8 и 8 Plus в САЩ достигна 44% от общите продажби на iPhone. От тях 23% са на старшия модел, а 21% – на старшия.

Аналитичната компания Consumer Intelligence Research Partners съобщи, че пазарният дял на iPhone X е едва 16%.

Според аналитиците, въпреки очевидното превъзходство на Apple над останалите производители, броят продадени iPhone са далече от рекорд. Превъзходството е от гледна точка на реализирания доход. Статистиките за месец март тази година показват, че пазарният дял на тези три модела смартфона е много по-малък, сравнено със същия период на миналата година.

Генералният директор на Apple Тим Кук не е съгласен с този анализ. Топ-мениджърът заяви, че iPhone X е бил най-продаваният смартфон, считано за всяка една седмица след началото на неговите продажби в началото на октомври. На фона на това изказване изглежда малко странно, че средната пазарна цена на iPhone спадна от $766 на $746. Въпреки страхотната, според Кук, популярност на iPhone X.

Единствената възможна причина за тази ситуация е нестихващият интерес към iPhone 6 и iPhone SE, както и на другите модели с по-ниски цени. Тези модели вече няколко сезона поред съхраниха позициите си на едни от най-продаваните смартфони в глобален мащаб.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
мммМартинБай дейтрейдърKалин Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kалин
Kалин

Спрямо техиническите характеристики, флагманът е iPhone 8 Plus 😀

Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

Ноча умря, да живее ноча! Джони Айв в пенсия

Мартин
Мартин

От тях 23% са на старшия модел, а 21% – на старшия??
Какво?!

ммм
ммм

ко каза ко ?