Специалистите на популярния уеб-портал 9To5mac си зададоха въпроса, колко пари могат да се спечелят, ако iPhone X се използва за добив на цифрова валута. Отговорът се оказа изненадващ.

Избран е именно iPhone X, понеже се базира на топ-процесора Apple A11 с 6 ядра, което го прави най-мощният смартфон на пазара.

На iPhone X бе инсталиран софтуер за добив на цифрова валута в реално време. В продължение на едно денонощие смартфонът бе оставен да генерира криптовалута, след което бе пресметнато, колко може да се спечели, ако мощния и скъп смартфон се използва като цифрова ферма.

Пресмятанията показаха, че за един месец непрекъсната работа в режим 24/7 с помощта на iPhone X е възможно да се спечелят около $12, която за една година е приблизително $155. Лесно може да се пресметне, че iPhone X, който в САЩ струва $1000, чрез добив на цифрова валута може да си върне парите за около 6,5 години. В пресмятанията не е е взета под внимание консумираната електрическа енергия.

Резултатът е доста изненадващ, понеже всеобщото мнение бе, че добивът на криптовалута с помощта на смартфон е напълно безсмислен и категорично неизгоден. Може някой да измисли специален софтуер за използването на няколко iPhone X, които да работят в по-лек режим.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари