Партньорите на Apple съкращават работниците си поради ниското търсене на iPhone

10
516

Търсенето на мобилните устройства на Apple рязко спадна, най-вече защото почти всички магазини Apple Store от 14 март тази година в целия свят са затворени. Това е и причината заводите и доставчиците да извършат големи съкращения на персонала и да премахнат извънредния труд.

Няколко работника от комплекса заводи на Foxconn, където се сглобяват iPhone, съобщиха че компанията е спряла да приема нови хора на работа и е започнала да съкращава назначените на временна работа служители и работници, които бяха взети на работа с цел повишаване на производството след затварянето на заводите през месец февруари.

Изцяло са премахнати и часовете на извънреден труд. Според думите на работниците, този процес е започнал от 10-ти април. Освен това, Foxconn е започнал да изпраща своите работници и служители в платен и неплатен отпуск.

Уеб порталът Macrumors допълва, че Pegatron също съкращава работници заради падналото търсене на мобилните телефони на Apple. Според служител на компанията, вече са освободени около хиляда работника с временни трудови договори.

Apple вече започна да отваря своите офлайн магазини в Южна Корея. Засега няма информация кога веригата от магазини на корпорацията от Купертино ще започне да работи и в САЩ, като очакванията са за месец май тази година. Магазините няма да бъдат отворени наведнъж, а постепенно, като Apple ще се съобразява с всички местни ограничения и препоръки.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари