Докато Apple използва по-широки прорези за предните си камери, а Samsung ги вкарва в малки дупки, Xiaomi иска да предлага телефони с екран от край до край. Намеренията са ясни от няколко месеца, но все още нямаме готов продукт на практика.

От телефон с невидима предна камера няма и следа за сега, но патента на технологията ни показва какви са плановете за това

Като цяло индустрията ще спечели много от възможността за предлагане на невидима камера под екрана. Дори най-малката дупчица в екрана прави камерата видима и отделя част от дисплея, която не може да се ползва нормално.

За патента разбираме от Windows United. Става ясно, че Xiaomi иска да реши проблема като направи дисплея си многослоен. Един от слоевете ще съдържа пиксели, които функционират стандартно. Слоят под него няма да пропуска светлина до камерата по подразбиране. Когато искаме да я използваме, той ще започне да пропуска светлина, а съответните пиксели в първия слой ще бъдат изключени.

Разбира се, наличието на патент не значи, че със сигурност имаме готов продукт. Остават много въпроси за евентуални дефекти на пикселите в областта на камерата, правилното отразяване на цветовете и какъв ефект ще има върху картината вторият слой.

Ако все пак Xiaomi се справи с предизвикателството, ще излезе пред конкуренцията си. Със сигурност няма да е завинаги обаче. Припомняме, че компанията първа пусна телефон без рамка около картината – Xiaomi Mi Mix. Малко след това всички останали започнаха да го правят.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kинти-минти
Kинти-минти

Вече има снимки. Ще бъде Mi Mix 4 и ще бъде обявен в началото на годината