Apple се грижи за безопасността на своите потребители и бързо представи обновяване за iOS със защита от хардуерната уязвимост, станала известна с кодовото си име Spectre.

Оказа се, че iOS 11.2.2 оказва влияние върху производителността на мобилните устройства, а известен специалист от Холандия реши да провери, до каква степен. За тази цел Мелвин, познат в Мрежата като Melv1n тества своя iPhone 6 с различни бенчмаркове.

Тестовете за производителност следват един и същ сценарий: бенчмарк преди обновяването, след това същият бенчмарк след обновяването. Никакви приложения не са стартирани, като по този начин всички ресурси на смартфона се използват от програмите за измерване на производителността.

След това Мелвин публикува резултатите от тестовете, които са твърде показателни и може да се каже катастрофални по всички параметри. Спадът на производителността при много от тестовете е двоен и прехвърля 50%. Осреднените резултати показват 41% снижаване в еднопоточен режим с едно ядро и 38% в многопоточен режим.

Специалистът отбеляза, че това съвсем не означава, че трябва да се откажем от обновяванията. Напротив, те са задължителни за инсталиране и операционната система трябва да се обнови.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
25 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари