Към днешен ден пазарът на мобилни устройства се състои от няколко милиона различни смартфона, произведени през последните няколко години. Аналитичната компания Canalys публикува днес своя отчет, в който са обявени петте най-популярни в света смартфони, които се радват на най-голямо потребителско търсене.

Според Canalys, най-популярният смартфон за Q3 2017 година е 4,7-инчовият iPhone 7, от който през последното тримесечие са продадени 13 милиона устройства. На второ място е iPhone 6s със 7,9 милиона продажби. На почетното трето място е класиран бюджетния Samsung Galaxy J2 Prime със 7,8 милиона продажби в целия свят.

С малка разлика на четвърто място се нарежда Oppo A57 със 7,8 милиона продадени екземпляра. Петицата на най-продаваните в света смартфони завършва с китайския флагман Oppo R11, закупен от 7,2 милиона души.

Ако се сумират всички продадени през третото тримесечие на тази година смартфони, се получават 375,9 милиона устройства, което е с 5,9% повече отколкото за същия период на миналата година.

Очевидно е, че продажбите на смартфони с всяка изминала година се увеличават, а производителите предлагат нови възможности и функции, които се харесват на потребителите от целия свят.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
iSheepда, ама неOZZYKалин Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kалин
Kалин

Тюх, iPhone пак се оказа най-продаван 😀 😀 😀

да, ама не
да, ама не

тюх, прочети още веднъж статията. Има и картинка 😉

OZZY
OZZY

При близо 400млн. най популярен бил един пръдлив iфон.Поредната лъжлива новина.

iSheep
iSheep

iPhone 7,защото 6-та с този бендГЕЙт си е мека работа.