Печалбата на Samsung наистина се срина над два пъти

8
1916

Samsung Electronics публикува предварителните резултати за финансовия отчет на компанията за второто тримесечие на годината. Официалните данни изцяло съответстват на очакванията на аналитиците, с които се запознахме неотдавна.

Оперативната печалба на Samsung Electronics е двойно по-малка в сравнение със същия период на миналата година и по-точно с 56% – от $12,7 милиарда на $5,55 милиарда. Това е най-лошият резултат на южнокорейската компания за последните три години. По-точно, най-лошият, считано от Q3 на 2016 година, когато Samsung преживя кризата, свързана с провала на смартфона Galaxy Note7.

Мобилното направление на Samsung благодарение предимно на успеха на флагманската серия Galaxy S10 е на печалба, но тя на практика не се усеща на фона на спада на основния бизнес – полупроводниковата продукция. Финансовото състояние на Samsung не е добро, понеже и първото тримесечие на годината компанията приключи със спад на финансовите показатели, когато оперативната печалба намаля с $5,4 милиарда.

Доходът на Samsung за тримесечния период е в размер на $47,84 милиарда. За сравнение, през второто тримесечие на миналата година резултатът бе $49,95 милиарда. През първото тримесечие на тази година доходът бе $44,75 – тоест на годишна база доходът е паднал с 4,2%, а на тримесечна база е нараснал с 6,9%.

Подробният отчет с окончателните финансови резултати, както винаги ще бъде публикуван в края на месеца. Тогава ще станат известни и подробностите за финансовите резултати на различните отдели.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
4 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
пипи
пипи

Абе достигнаха границата на печалба и от планираното остаряване.
5,5 милиарда не е малка печалба.

Stefan
Stefan

Япония им разката фамилията! 😉 Надявам се да се завърнат 90-те носталгични но най-добри години. Нямаше корейци, нямаше китайци да се пречкат. Само Сони, Апъл, Нокия, Панасоник, Тошиба, Шарп, Филипс. Колкото да се стараят тези Самсунг да бъдат като японците, ама никога няма да го постигнат. Това моето мнение. Всичко е маркетинг днес, а именно така се качват много компании. По този начин трябваше да постъпят и самурайте, но по-бавно се адаптираха към новото което не е винаги най-добро и най-надеждното. Ако някои подкрепят мненито ми да споделят с мен. 🙂

Иван
Иван

Ало ебача! Ти по-добре не се обаждай като не разбира твоя пилешки мозък от търговия и политика!! Скоро ще разбереш, че твоят Самсунг корейчетата са нищо без 3-те най-важни химикала с които си правят технологиите!! Единствено японците ги снабдяват както Хуа ми вей и Апъл! Корея ще се молят за оцеляване като икономиката им се издържа от 2 компании само (Хюндай и Самсунг). Чакай ти да видиш ще има да го лапат на Япония така хубаво, че ще съжаляват.

updade
updade

като вземат да продават телефоните си на нормални цени, може и да тръгнат печалбите. и политиката с ъпдейтие трябва да оправят. вземеш samsung s8 – 2 ъпдейта и айде чао, s9 2 ъпдейте и чао. чакай да си взема повече самсунг.

Радослав
Радослав

С Galaxy s8 plus съм, всеки месец ъпдейт.

Радо
Радо

Аз съм с С10+ купен март месец тази година. Досега съм имал 3 ъпдейта. Не забравяй , че ъпдейте не зависят само от Самсунг а и от Гугъл(андроид) и от самия мобилен оператор.

Oracle
Oracle

Бях със Самсунг телефон преди време и това никога няма да се повтори повече.
По-голяма бракма – няма.
Веднъж седмично рестарт – задължителен.
Когато е сравнително нов модела, пускат ъпдейти, но когато мине една година – забравят за ъпдейтите.
А за нови версии на Андроид?
Макс 1 напред и толкова.
Същото важи и за телевизорите им, както и домашното кино.

mathur
mathur

Ми снабди се с ифоня бе,,,,ко му плащаш 2000 за пластамсова сапунерка…