Писането на съобщения вреди на врата ви

1
39

Прогресът и напредъкът на технологиите може да са полезни за вашето ежедневие, но, според специалистите, биха могли да бъдат и вредни за здравословното ви състояние. Довод за този извод е поредното изследване, направено във връзка с минусите от прекомерната употреба на мобилните телефони. Този път специалистите си нарочиха SMS съобщенията като причина за придобиване на травми.

Екипът на манипулационната за лекуване на ставите и гръбначния стълб в една от най-големите болници в Лийдс (Великобритания) стигна до интригуващо заключение – писането на съобщения води до травми на врата. Лекарите се обосновават с това, че, когато хората пишат съобщения по мобилния си телефон, навеждат напред врата си в една изключително неудобна поза. Колкото по-често го правят, толкова по-голям е шансът човешкият врат да бъде увреден до такава степен, че в крайна сметка се стигне и до сериозни заболявания от типа на артрит, например. Главната в екипа на манипулационната за лекуване на ставите и гръбначния стълб в лийдската болница е доктор Rachael Lancaster. Специалистката твърди, че досега през кабинета й са минали хиляди хора, оплакващи се от болки във врата, които те свързват най-вече с писането на кратки съобщения по мобилния си апарат. Лекарката е изключително обезпокоена от тази тенденция, тъй като по-голяма част от пациентите й с подобни оплаквания стигат до артрит, защото при появата на първите си симптоми не могат и да предположат каква е истинската причина за появата им, с което пък изпускат момента за привременно лечение.

В интерес на истината, Rachael Lancaster не е първият доктор, който да направи връзката между честото писане на текстови съобщения по мобилния телефон и болките във врата. Dean L. Fishman от Флорида също е главен лекуващ в манипулационна за заболявания на гръбначния стълб и ставите. Подобно на своята колежка от Лийдс, Fishman е убеден в това, че SMS-ите могат да предизвикат артрит. В своята теория, лекарят от Флорида стига дори по-далеч, като въвежда и патентова термина „Text Neck” (буквално преведено „текст и врат”). Терминът става неразривна част от личната практика на Dean L. Fishman и така той става и причина за основаване на самия Институт Text Neck, където се изследва заболяването, причиняването и лечението му.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари