Повечето имитации на Android-смартфони са копия на Samsung и Xiaomi

0
60

Компанията AnTuTu, известна преди всичко със своите тестове на мобилни устройства, публикува интересен отчет за продажбите на на Android-смартфони. Според представения доклад, през първите шест месеца на тази година 2,04% от всички Android-смартфони са фалшиви копия. Този показател е по-нисък в сравнение с предишни години. AnTuTu допълни, че най-много се копират смартфоните на Samsung – 37,3% от всички копия на Android-смартфони, и Xiaomi с 30,96%. Следват Huawei с 3,79% и HTC с 2,88%.

Специалистите на AnTuTu съставиха и списък с топ-10 на най-копираните конкретни модели Android-смартфони, които имат не по-малко от 5% от всички фалшиви копия. Най-много се копира смартфона Xiaomi Mi Note – 31,82%, следва Xiaomi Redmi Note (12%), Xiaomi Mi3 (9,39%), Samsung Galaxy Note 3 (8,82%) и Samsung Galaxy Note 4 (7,01%). Копията на Samsung Galaxy S6 заемат само 5,13% от всички фалшиви Android-смартфони на пазара.

 

Има и други интересни данни за техническите характеристики на копията. Така например, най-често се копират смартфоните с резолюция на дисплея 1280х720 пиксела.

 

AnTuTu отбелязва, че обемът на фалшификатите постепенно намалява. Това навярно е свързано с действията на потребителите срещу компаниите имитиращи техните смартфони.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари