4.2 C
София

Повечето iPhone потребители се притесняват да използват Siri на обществени места

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Въпреки, че може да бъде доста полезен, дигиталният асистент Siri притеснява голяма част от собствениците на iPhone, твърди ново проучване на Creative Strategies.

По данните на компанията, функцията, която бе въведена в смартфона от модела 4s насам, се ползва от цели 98 процента от потребителите. Едва 3 процента обаче не се притесняват да се допитват до Siri, когато се намират на обществени места.

„Имайки предвид, че употребата на функцията навън е само 3 процента, това означава, че потребителите все още се чувстват неудобно да разговарят със своите устройства. Още по-интересно е, че това се случва в Съединените щати, където иначе е нещо нормално за хората да разговарят на висок глас по телефоните“, коментира компанията.

За сравнение, конкурентни дигитални асистенти като Google Now и Cortana се използват два пъти по-често на обществени места. Конкретно, Android потребителите са най-активни в употребата на тази функция. На свой ред, хората с iPhone ползват Siri най-много в колите си.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини