По време на Google I/O 2018 събитието, интернет гигантът обяви подобренията в технологията Google Lens, използвана за разпознаването на различни обекти.

Google възнамерява да вгради Google Lens в някои свои приложения, включително в камерата, картите и асистента. И сега тази технология може в реално време да разпознава различните обекти пред камерите. Както и да показва подробна информация за тях. Така например, достатъчно е да насочите камерата към някоя известна сграда и можете да видите как се нарича, кога е построена, кой я е създал, кои учреждения се намират в нея и т.н. Google Lens разпознава породите на кучетата, популярните произведения на изкуството, книгите и още много други неща.

Тази технология може да се използва като виртуален гид в градовете и като личен преводач. Когато се намирате в непознат град, директно чрез камерата на смартфона ще можете да видите къде е подходящо за почивка или вечеря. Ще се осъществява моментален превод на различните обяви и надписи. Сега Google тества някои още по-нови възможности, които ще бъдат интегрирани в Google Lens. Тази технология може да се използва и за автоматизирано търсене на необходимите стоки в интернет магазините.

Google Lens съвсем скоро ще бъде вградена в стандартното приложение „Камера“. Първоначално ще се се появи във флагманските смартфони на LG, Motorola, Xiaomi и някои други производители.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
ХохоGalaxyNote8King Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

Чисто и просто казано айос беше смазан през 2018 година никога вече няма да наваксат това, което направи гугъл, та айфоните чакат още сприт скриййн, а пък след този евент направо нямат отговор няма и да имат от сега нататък айфон епъл дърпа надолу

Хохо
Хохо

И на това ли ти се основава егото?