fbpx
2.2 C
София

Подробни снимки на устройството за хакване на iPhone

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Многократно сме разказвали за устройството GrayKey на компанията GrayShift, предназначено за криминална експертиза или с други думи, за хакване на iPhone. Въпреки това, досега не бе известно как точно изглежда това интересно устройство. Имаше само две снимки на GrayKey – едната в статията на Wall Street Journal от 2018 година и втора снимка, публикувана малко по-късно от специалистите на уеб портала MalwareBytes.

Но сега в уеб пространството се появиха няколко подробни снимки на GrayKey, включително и на неговата вътрешна структура. Причината за появата на тези фотографии е, че компанията GrayShift подаде необходимите документи до Федералната търговска комисия на САЩ за получаване на FCC ID идентификационен номер. В САЩ FCC ID идентификаторът се дава на различните хардуерни устройства и означава, че те отговарят на спецификациите на FCC.

Според публикуваните снимки, устройството се базира на ARM процесор на компанията Compulab.

GrayShift и Apple непрекъснато се състезават – GrayShift намира начини да използва уязвимостите на iPhone, а Apple веднага добавя нови начини за защита на данните. Така например, през 2018 година Apple представи обновения защитен механизъм USB Restricted Mode, който се споменава в някои изтекли съобщения на GrayShift, публикувани от интернет изданието Motherboard. Тази функционалност ограничава времето, през което служителите на специалните служби и на правоохранителните органи могат да се опитват да проникват в iPhone.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини