Microsoft постигна изненадващо добри резултати в неотдавнашните тестове на iFixit на своите току-що анонсирани Surface устройства, но този напредък беше съсипан от Surface Pro 7.

Въпреки че вероятно не е изненадващо. че Surface Pro 7 е труден за ремонт, а когато такъв е възможен, отнема много усилия, средства и разход, тъй като е наследник на Surface Pro 6, който е същата амалгама от лепило, трудно премахващи се винтове и крехка пластмаса, то все пак очаквахме повече от Microsoft в това изпълнение, предвид факта, че видяхме сериозен напредък, когато погледнахме под капака на Surface Pro X, който бележи истински напредък.

В действителност, ако си спомните миналата година, вероятно ще се досетите, че iFixit тогава декларираха, че Surface Pro 6 на практика не подлежи на ремонт и възстановяване и получи оценка 1 от 10 по този показател.

Сега, новият Surface Pro 7 също получава оценка 1 от 10, с много от същите оплаквания, включително и прекомерната употреба на лепило за съставяне на сглобката. Според iFixit, батерията е здраво залепена и ако се наложи да бъде подменена, ще трябва да бъде използвана много топлина и физическа сила, за да се разгради лепилото.

Както може би знаете, при ремонта на всеки телефон или таблет, често се налага да се свали дисплея. При Surface Pro 7, той е здраво залепен на мястото си и има висок риск от раздробяване, ако се опитвате да го извадите със сила.

На всичкото отгоре системната памет и SSD са споени за дънната платка, така че е невъзможно да ги замените при дефект или да ги надградите. Реално липсва дори минимален напредък спрямо Surface Pro 6.

Скъпи проблеми

Ако имате проблем с хардуера на вашия Surface Pro 7 и търсите ремонт от трета страна, която да го поправи малко по-изгодно от сервиза на Microsoft, то това определено ще ви излезе през носа, сравнително казано.

Единственият напредък спрямо Surface Pro 6, е че конекторът на батерията е леко по-слабо прикрепен и може да се извади една идея по-лесно, но иронията е, че батерията е също толкова здраво фиксирана, което обезсмисля това.

Остават ни единствено надеждите Surface Pro 8 да покаже поне минимално подобрение по отношение на достъпността и възможностите за ремонт.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари