13.9 C
София

Полицията в Ню Йорк призова всички потребители на Apple да свалят iOS 7

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.


Любопитна нова тактика в борбата с кражбата на устройства на Apple започна полицейският участък в Ню Йорк. Служителите на реда в американския град започнаха да лепят флайери из града, призовавайки всички потребители на Apple да свалят най-новата операционна система на компанията – iOS 7.

Това съобщи авторитетното издание AllThingsD. В последните години кражбите на устройства на американския технологичен гигант са сред най-често срещаните престъпления, а въпреки изключителните усилия на полицаите, крадците не се спират пред нищо и кражбите продължават.

Именно по тази причина служителите на реда в Ню Йорк препоръчаха на клиентите на Apple незабавно да свалят новата операционна система на компанията.

„Дори да изгубите iPhone-а си или той да бъде откраднат, то устройството не може да бъде препрограмирано без Apple ID и парола” гласи флайерът на полицията.

Дали наистина това ще допринесе за намаляването на кражбите на Apple устройства, ще стане ясно още в близките месеци. Едно обаче е сигурно – полицията безспорно помогна на американския технологичен гигант да популяризира iOS 7.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини