Половината притежатели на iPhone не знаят кой модел използват и мислят, че имат 5G

24
2067

Оказа се, че половината притежатели на iPhone и топ-версиите на Galaxy в САЩ не знаят кой точно модел използват. Освен това, всеки трети е уверен, че неговото устройство поддържа 5G мрежите.

Тези резултати бяха публикувани от интернет магазина Decluttr, основната дейност на който е продажбата на възстановени и ремонтирани мобилни устройства. Той запита 2000 души от всички възрастови категории и натрупа доста интересна статистика.

Вижда се, че потребителите са много доволни от своите смартфони, но само половината от тях е успяла правилно да идентифицира своя модел. Най-добре помнят точния модел на своя смартфон притежателите на топ версиите на Samsung.

Най-разпознаваемият мобилен телефон е Galaxy S9 +. Цели 71% от притежателите на този смартфон добре знаят, че използват именно този модел. Най-проблематични се оказаха iPhone 7 и iPhone XR – само 44% от потребителите знаят, че в ръцете си държат именно този модел.

Статистиките показват, че една трета от потребителите са убедени че техният смартфон поддържа 5G мобилните мрежи. Интересно е, че към днешен ден в САЩ не се предлага нито един модел с възможност за работа в мобилните мрежи от пето поколение. Повечето от заявилите, че техните смартфони поддържат 5G (62%) твърдят, че забелязват осезателно подобрение на работата в интернет услугите и че по-бързо изтеглят данни.

Немалка част от анкетираните не знаят всички възможности на своите смартфони. Така например, 40% от притежателите на Galaxy S7, S8 и S9 не знаят, че техните смартфони имат безжично зареждане, а 86% от потребителите с iPhone XR, XS и X дори и не се досещат, че имат NFC.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
24 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари