Първият сгъваем смартфон на Samsung, Galaxy Fold, по който компанията работи от години, беше планиран за официално представяне и стартиране на продажбите през пролетта на тази година. След като смартфонът беше разпространен до специалисти и журналисти за предварителен преглед, мнозина от тях се оплакаха, че са получили много сериозни дефекти, като издуване на екрана, разтичане на течния кристал, пукнатини и други проблеми, които не би трябвало да се срещат в устройство, което претендира за иновативност и идва с цена от порядъка на 2000 долара.

Стартът на продажбите на смартфона беше отложен, като Samsung обясни, че ще представи обновена версия по-късно през годината. Това се случи на събитието IFA 2019, на което компанията представи обновен Galaxy Fold. Най-голямата промяна при него беше, че стъкленият протектор на екрана вече е трайно фиксиран, за разлика от първата версия, при която той можеше да бъде свален, а според компанията именно свалянето му от предварителните тестери, е довело до проблемите, които са установили.

Обновената версия на Samsung Galaxy Fold вече е в продажба на пазарите в Корея и Обединено кралство, а в петък очакваме продажбите на стартират и в САЩ.

Какво отново не е наред?

Неволите на Fold обаче не свършват. В четвъртък Браян Хетър от TechCrunch съобщи, че след около 27 часа работа с телефона, на неговия Galaxy Fold се е появило ярко аморфно цветно петно в средата на екрана, а диаметърът му е почти 1 сантиметър.

Хетър каза, че телефонът „не е падал върху бетон, нито е киснат във вода, или настъпван“. Предполага се, че проблемът вероятно е причинен от силен натиск в дисплея при затваряне на устройството. От Samsung съобщиха, че ще разследват какво е причинило случая.

Служители на портала CNET, които са тествали или използват устройството са лична употреба, съобщиха, че не срещат проблеми с екрана.

Според Samsung

При искане за коментар, от Samsung заявиха, че препоръчват горещо на всички притежатели на смартфона да прочетат внимателно ръководството за употреба на Galaxy Fold.

Както сами разбирате, Samsung Galaxy Fold не е обичаен смартфон. Именно поради това той има специфични указания и препоръки за употреба и грижа, които не могат да бъдат подминати с лека ръка като „поредната инструкция“, както почти всички непрекъснато правим с книжките, които идват в смартфоните и останалата електроника.

В документацията на телефона е описано, да не му се прилага прекомерен натиск, да не се поставят предмети върху екрана, да не се излага на течности или прах, нито пък да се правят опити за сваляне на протектора на екрана, или добавянето на собствен такъв от страна на потребителя. Също от Samsung препоръчват устройството да не се поставя в пряка близост до медицинска апаратура, кредитни или дебитни карти, импланти (като байпас например) или други.

„Ако потребителите имат някакви въпроси по повод техния Galaxy Fold, могат да се свържат с консултантите на Samsung, чрез услугата Galaxy Fold Premier по всяко време на деня, 7 дни в седмицата“, се казва в имейл на Samsung пред CNET.

„Ние видяхме изключително ентусиазиран отзвук след представянето на Galaxy Fold и старта на продажбите му на няколко пазара, през последните няколко седмици, като към момента хиляди потребители се наслаждават на уникалното изживяване, което предлага“, добавиха от Samsung.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
AxOx
AxOx

„препоръчват устройството да не се поставя в пряка близост до медицинска апаратура, кредитни или дебитни карти“ – А може ли да го ползваме или само може да го гледаме от разстояние?
За 2000 долара, не телефона ти служи, а ти слугуваш на телефона. Чудя се какво ли ще стане като след 2 години стигне 4000 долара… може би трябва да му наема прислужница и частен шофьор (щото ще има ИИ явно 🙂

Питанката
Питанката

Не харесвам Самсунг, направиха ме верен фен на Епъл, но тука им правя евала. Движат се по много крехък лед който може да се счупи много лесно, но поне се опитват. Който и да се беше тръгнал по тая трънлива пътека, щеше да яде г… на. Епъл също можеха да се наакат с тая трънлива пътека. Браво на Самсунг, няма да си купя техен продукт, но все пак евала

ahaha
ahaha

Къде са Епъл хейтърите сега да похвалят това абсолютно безполезно и неизползваемо „технологично чудо“ ?
Ябълката, въпреки всичи упреци, поне вадят устройства дето бачкат. Като не бачкат, не ги пускат на пазара.
„Иноваторите“ от Самсунг колко пъти още ще се излагат с тоя Фолд, щото вече изобщо не е смешно :/

жик-так
жик-так

… и точно това е пробшема на епъл вече. След Джобс никакви иновации, никакви рискове, а само се усланят на предния си успех и на овцете си. За това падат надолу по копуваемост. Виж сега новия xiaomi mi mix aplha. Може и да не бъде практичен, но рискуват и пробват. Без иновации и креативност, няма да има развитие.

Mmmmm
Mmmmm

Защото сме над нещата. Андроид фенчетата са тези с комплексите.

pesho
pesho

Тоя телефон е като тамагочи… така го пипни , иначе го гледай 120 инструкции да не му стане нещо..

U4en
U4en

Самсунг прилагат куик гайд за правилна употреба на устройството към всяка кутия, представляващ лепенка с надпис – „Не отваряй!“