Първият сгъваем смартфон на Samsung, Galaxy Fold, по който компанията работи от години, беше планиран за официално представяне и стартиране на продажбите през пролетта на тази година. След като смартфонът беше разпространен до специалисти и журналисти за предварителен преглед, мнозина от тях се оплакаха, че са получили много сериозни дефекти, като издуване на екрана, разтичане на течния кристал, пукнатини и други проблеми, които не би трябвало да се срещат в устройство, което претендира за иновативност и идва с цена от порядъка на 2000 долара.

Стартът на продажбите на смартфона беше отложен, като Samsung обясни, че ще представи обновена версия по-късно през годината. Това се случи на събитието IFA 2019, на което компанията представи обновен Galaxy Fold. Най-голямата промяна при него беше, че стъкленият протектор на екрана вече е трайно фиксиран, за разлика от първата версия, при която той можеше да бъде свален, а според компанията именно свалянето му от предварителните тестери, е довело до проблемите, които са установили.

Обновената версия на Samsung Galaxy Fold вече е в продажба на пазарите в Корея и Обединено кралство, а в петък очакваме продажбите на стартират и в САЩ.

Какво отново не е наред?

Неволите на Fold обаче не свършват. В четвъртък Браян Хетър от TechCrunch съобщи, че след около 27 часа работа с телефона, на неговия Galaxy Fold се е появило ярко аморфно цветно петно в средата на екрана, а диаметърът му е почти 1 сантиметър.

Хетър каза, че телефонът „не е падал върху бетон, нито е киснат във вода, или настъпван“. Предполага се, че проблемът вероятно е причинен от силен натиск в дисплея при затваряне на устройството. От Samsung съобщиха, че ще разследват какво е причинило случая.

Служители на портала CNET, които са тествали или използват устройството са лична употреба, съобщиха, че не срещат проблеми с екрана.

Според Samsung

При искане за коментар, от Samsung заявиха, че препоръчват горещо на всички притежатели на смартфона да прочетат внимателно ръководството за употреба на Galaxy Fold.

Както сами разбирате, Samsung Galaxy Fold не е обичаен смартфон. Именно поради това той има специфични указания и препоръки за употреба и грижа, които не могат да бъдат подминати с лека ръка като „поредната инструкция“, както почти всички непрекъснато правим с книжките, които идват в смартфоните и останалата електроника.

В документацията на телефона е описано, да не му се прилага прекомерен натиск, да не се поставят предмети върху екрана, да не се излага на течности или прах, нито пък да се правят опити за сваляне на протектора на екрана, или добавянето на собствен такъв от страна на потребителя. Също от Samsung препоръчват устройството да не се поставя в пряка близост до медицинска апаратура, кредитни или дебитни карти, импланти (като байпас например) или други.

„Ако потребителите имат някакви въпроси по повод техния Galaxy Fold, могат да се свържат с консултантите на Samsung, чрез услугата Galaxy Fold Premier по всяко време на деня, 7 дни в седмицата“, се казва в имейл на Samsung пред CNET.

„Ние видяхме изключително ентусиазиран отзвук след представянето на Galaxy Fold и старта на продажбите му на няколко пазара, през последните няколко седмици, като към момента хиляди потребители се наслаждават на уникалното изживяване, което предлага“, добавиха от Samsung.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари