fbpx
8.8 C
София

Популярността на сгъваемите смартфони ще нарасне с 44% през тази година с 18 млн. очаквани доставки

Най-четени

Сгъваемите смартфони не просто са се появили, а изглежда, че популярността им нараства всяка година. Нова прогноза на TrendForce показва, че сгъваемите смартфони ще отбележат още един значителен ръст през тази година.

Според доклада, който TrendForce току-що публикува, доставките на сгъваеми смартфони ще нараснат с 44% на годишна база през тази година. Нарастването на търсенето на сгъваеми смартфони означава, че ще се увеличи и търсенето на панти, които се използват в тези устройства. Само това ще донесе около 500 млн. долара приходи за техните производители през 2023 година.

Доставките на сгъваеми смартфони ще достигнат 18.6 млн. бройки през тази година

Общият брой доставени сгъваеми смартфони през изминалата година е бил 12,8 млн. броя. По отношение на календарната прогноза за тази година, направена от TrendForce, този брой ще се увеличи до 18,5 млн. бройки през 2023 година.

От 12,8 млн. броя, продадени през 2022 гoдина, Samsung ясно заема първото място с 82% пазарен дял. Други марки като Huawei, Vivo, Xiaomi и Oppo си поделят помежду си останалите 18%. Това може да се дължи единствено на факта, че тези марки продават своите сгъваеми устройства само в Китай. Друг фактор може да са ограниченията на устройствата, тъй като тези марки произвеждат само ограничени количества сгъваеми смартфони.

Фокусът върху пантите, които се използват в сгъваемите смартфони

От друга страна, прогнозата на TrendForce се фокусира основно върху пантите, а не върху сгъваемите устройства. Понастоящем за сгъваемите телефони се използват два вида панти. Имаме панти с форма на сълза и панти с U-образна форма. Разликата между тези две панти е, че пантата с форма на сълза съдържа много повече части, отколкото U-образната панта. Освен това пантата с форма на сълза струва много повече от U-образната.

Според анализа производителите на панти биха искали да намалят разходите за производство, тъй като търсенето е голямо, затова повечето производители предпочитат да обмислят варианти за намаляване на производствената цена.

През тази година общият пазар на панти ще достигне сума от 500 милиона щатски долара. Това представлява процентно увеличение от 14,6 % на годишна база. Основните играчи в бизнеса с панти са KH-Vatec и S-Connect. И двете компании са производители на U-образни панти, като Samsung е техен голям клиент. Другите марки се насочват към по-сложните панти. Сред производителите на тези сложни панти са Amphenol и Asia Vital Components.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини