Поради слабите продажби на iPhone, Foxconn по-рано съкрати 50 хиляди души

30
1129

Foxconn освободи от работа около 50 000 души от своя най-голям завод за сглобяване на смартфоните iPhone в Китай. Това съвсем не е необичайно, с изключение, че съкращението бе осъществено по-рано от планираното.

Търсенето на iPhone е сезонно и заводите, в които се сглобяват айфоните, наемат работници за периода от август до януари. Днес уеб изданието Nikkei съобщи, че през този сезон Foxconn е започнал да съкращава хората още през месец ноември миналата година.

Абсолютно същата е ситуацията в завода на Pegatron, който е вторият по големина за производството на iPhone. Мениджмънтът на предприятието е започнал да прекратява трудовите договори на наетите да сглобяват айфони хора също през месец ноември 2018 година.

Според представените данни на Nikkei, дори и неголемите доставчици на Apple съкращават щата. Някои от тях директно уволняват работниците, а други ги пускат в неплатен отпуск. Според тази информация, неназован доставчик на Apple в Шънджън е пуснал в продължителен принудителен отпуск 4000 души, който ще продължи до месец март. С настъпването на пролетта компанията ще реши дали да ги съкрати или не.

За първото тримесечие на 2019 година Apple намалява производството на iPhone с 10%. Но в началото на месец януари генералният директор на компанията заяви, че iPhone XR е най-продаваният iPhone след месец октомври 2018 година. Но това изказване не помогна – продажбите продължават да намаляват.

30
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
22 Отговори на коментарите
18 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
18 Автори на коментарите
РадоnababatigazaEfixПавелFake News Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Само мнение
Само мнение

Макар нямам Iphone защото не ми се дават толкова пари или по точно ги нямам и нося тениски от 15 лева защото съм момче от народа и имам телефон за 600 кинда на изплащане мен ми харесва Ябълката но за жалост не мога да си го позволя. Дано се оправят и излязат от тая ситуация.

Стив Дж.
Стив Дж.

С тези темпове на намаляване на продажбите има голяма вероятност производството на АйФон да бъде върнато на американска земя . Като вече е почти сигурно, че ще бъде установено в стария гараж на Стив Джобс от където започна бляскавата слава на прочутата марка телефони преди няколко години .

Казано накратко : От където дошло, там отишло .

Satyr73
Satyr73

Хахахахах спуках се от смях с това коментарче!!!!😂😂😂😂

nababatigaza
nababatigaza

Така е.Откакто ги напусна Стив Джобс вървят стремително надолу.

Радо
Радо

Глупост след глупост пишеш nababatigaza .По кое време минаха 1 трилион капитализация? Провери да видиш печалбите по години за какво става дума преди така да се излагаш!

Да ама не
Да ама не

Ама как Фокскон съкращава персонал заради ниски продажби на Ай, фон !? Ама нали са Хамерикански, гъзарски телефони, за глисти, защо китайски работници ги сглобяват, в китайска компания, намираща се в Китай??? 50хиляди души… Сигурно не са елита на академичната китайска общественост:))))

Satyr73
Satyr73

Явно си доста глупав… Не е ли ясно, че Фокскон съществуват предимно от поръчките и финансирането на Епъл и ако Епъл губи, и те губят. В тия са врожени милиарди за да им правят зглобките и нищо повече. Всичко е проектирано и създадено в Епъл

Fake News
Fake News

„проектирано“ и „създадено“ 🙂

Единственият компонент на този телефон, който може да се каже проектиран от Apple е процесора. Всичко друго е проектирано и създадено от други компании.

nababatigaza
nababatigaza

Е ,…няма нищо.Ще берат ориз.В Китай е пълно с работни места

Трезвомислещ
Трезвомислещ

Тези се самозабравиха. Свършват се вече будалите дето дават 1500 ЕВРО за телефон, чието качество се влошава с всеки следващ продукт.

pix3l
pix3l

Ти имал ли си техен продукт, че знаеш, че качеството се влошава? 😀

Теодор
Теодор

Аз имам Х – са от миналата година, очаквах повече от това, което получих за парите си. Сега съм със Самсунг, много по-доволен съм. Десятката заминава тези дни в OLX – са.

Satyr73
Satyr73

Ползвам от 2012 само техни продукти и никога не съм виждал дефект в тях, включително и в новите. Това, че на 1000 бр може да има такъв е в рамките на допустимото, но като погледнеш другите евтинии просто ми се гади от бракове.

Радо
Радо

Satyr73 – още един пример за Иофца , която сравнява своя премиум Айфон с „““но като погледнеш другите евтинии просто ми се гади от бракове.““““
Явно 1-та ти мозъчна клетка стига да си купиш Айфон и да го сравниш с останалите евтинии други такива телефони хахахаха

nababatigaza
nababatigaza

Излиза,че ония балъци Samsung,Huawei,Oneplus,Vivo,Xiaomi стават само за стационарни телефони ,а между другото вторите 4 ма +OPPO владеят 90 процента от многомилиардния пазар на Индия и Китай.Не става въпрос за нас.България има население ,колкото едно китайско село

Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬
Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬

Обърни се към ЕС във връзка с импортните такси и начисляването на европейско ДДС – VAT. Адресанта ти е грешен.

Колкото до качеството, аз купувам Епъл заради софтуера, който е в пъти по-добър от този предлаган от конкуренцията им в момента по отношение на стабилност, сигурност и полиране на детайлите.

pix3l
pix3l

Моля, обясни къде е проблема със стабилността и сигурността. За третото не съм сигурен, че разбирам какво искаш да кажеш.

nababatigaza
nababatigaza

Да и Samsung се самозабравиха.Този S10 X от 1500$ кой знае колко клиенти ще има

Аз87
Аз87

Apple продължават да строят кампуси в Америка за милиарди долари, където ще ги посещават туристи в пълния смисъл и ще могат да им обясняват, колко са велики докато им продават и по някоя тениска. За собствен завод, където да им покажат част от процеса, технологиите или материалите не се замислят сякаш. Маркетинга е толкова як, че няма нужда да обясняваш какво пробутваш за хилядите левове.

Satyr73
Satyr73

Не само кампуси, а и заводчета строят и ще елиминират чайниците… време беше да спрат с тия китайци.

Павел
Павел

Satyr73 , искам да те е*а отзад

Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬
Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬

Тези „капмпуси“ са с цел обучение, което е напълно безплатно. Това е нещо, което една част компания дава безплатно на обществото, в тях има и уроци по програмиране, а на снимките може да видиш как има потребители с устройства, които не са Епъл. Скоро подобни ще имаш и тука, индоктринация от Хуауей в правотата на китайския комунистически технологичен Гулаг и величието на Мечо Пух, който ги ръководи, защото след кризата в ЕС ще се наложи да дойде спасител, а този „спасител“ ще е комунистически Китай.

mathur
mathur

Е нали УЖ ай шит са краварски….кво правят в Китай?????Боклуци за много кинти и балъци които да купуват тея Боклуци…..Как сте бе балъци набутали се с по 2000 кинта , а???/

Знаещ
Знаещ

От много години киснеш по форумите и нищо не научи. Жалка работа. Ако освен заглавията четеше и останалата част нямаше да задаваш тъпи въпроси. Сайта е доста информативен и можеш да научиш много, ако се постараеш.

Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬
Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬

Много ми е интресно защо обиждаш една нация на „кравари“, след като Бъглария е известна като селскостопанска държава дори и през царско време, т.е. ние сме най-големите кравари, с което трябва и да си горд. В България, индустриалните революции се случват на куп и със столетия закъснение спрямо Запада, включително тези, които наричаш „кравари“. Т.е. като Българин ти си по-голям „кравар“ от тях. Лошото е, че именно защото сега нямаме „кравари“, нацията ще се оголи, защото дори по времето на Турското робство, сме имали село и „кравари“, които са пазили нацията ни от изчезване, за разлика от сега. Епъл са… Виж още »

Дигър
Дигър

С две думи – хубавите ябълки, прасетата ги ядат, а не „краварите“.

Последния самурай
Последния самурай

ти да не идваш от Монголия? Кога видя крава в бг за последно???

nababatigaza
nababatigaza

Много си зле.Вярно,не всеки кара Мерцедес или Ауди,но да шофираш Москвич или Лада и да плюеш по BMW че има балъци да ги купуват…

Nababatigaza
Nababatigaza

Както виждам кравите ви са по-ясни,отколкото смартфоните

Efix
Efix

HUAWEI и Xiaomi ще ги наемат обратно …..