Потребителите във Великобритания започват да ползват повече мобилни устройства, отколкото компютри

3
29

През тази година се очаква пълнолетните потребители във Великобритания за пръв път да прекарват повече време в ползване на своите мобилни устройства спрямо това, което отделят за настолните и преносимите си компютри.

Това твърди ново проучване на маркетинговата компания eMarketer, което предвижда до края на годината потребителите на Острова да ползват средно по 2 часа и 26 минути на ден своите смартфони и таблети.

За сравнение, употребата на десктопи и лаптопи се изчислява на средно по 2 часа и 13 минути.

Компанията уточнява, че тази тенденция не означава автоматично, че потребителите са готови да се откажат от компютрите си. Напротив, прогнозите сочат, че употребата на компютрите се е увеличила с по 3 минути на ден; просто смартфоните и таблетите вече стават предпочитания вариант.

Миналата година, ежедневната употреба на десктопи и лаптопи възлизаше на 2 часа и 10 минути, докато мобилните устройства са се ползвали средно по 1 час и 59 минути на ден.

eMarketer изтъква, че в момента потребителите прекарват почти двойно повече време с дигитални платформи спрямо 2011 г. Тогава, с изчислителните платформи всеки ден са прекарани средно по 2 часа и 25 минути, а сега тази стойност вече е 4 часа и 39 минути. Най-голям отново е скокът в употребата на мобилните платформи, които през 2011 г. са били ползвани само на 31 минути на ден.

В същото време, телевизията, радиото и печатните медии са намалили дела си, като в момента потребителите на Острова отделят само 19 минути на ден за четене на вестници и списания.

„Този бавен спад не означава, че хората се отказват изцяло от традиционните медии, а просто консумират повече информация и търсят нови начини за нейното усвояване“, се казва в проучването на eMarketer.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари