Потребителите купуват повече приложения за WP7, отколкото за iOS?

1
21

В интернет се появиха няколко доклада, според които Windows Phone 7 не се продава толкова добре, колкото се иска на Microsoft. Според част от тези данни, на всеки един WP7 смартфон се продават 15 Android-базирани устройства. От друга страна пък, все още не може да се определи колко точно WP7 телефона се продават на ден (като в тези статистики не трябва да се включват устройствата, дадени на служителите на редмъндската компания).

Последните данни са от сайта WMPoweruser.com. Те правят преглед на всички статистики за Windows Phone 7 устройствата под друг ъгъл. От компанията iTotsApps съобщават, че на ден се продават 7.5 копия на тяхното приложение в WP7 Marketplace. Същите допълват, че това приложение се продава 71.5 пъти на ден в Apple App Store. Естествено, числата сами говорят за себе си, но приложението за WP7 се продава много по-добре от това за iOS (като се има предвид съотношението на активни потребители към продажби).

Какво, обаче, значи това? От WMPoweruser.com вярват, че това е индикация за това колко бързо се продават приложенията за WP7, сравнени с тези за iOS. Въпреки това, тези статистики са строго ограничени от много фактори, между които са конкуренцията, демографските данни и други.

Каквото и да се пише по въпроса, обаче, ще бъде най-добре да изчакаме истинските статистики от редмъндската компания, или поне от няколко компании, пускащи приложения за WP7, преди да изградим обосновано мнение за новата мобилна ОС. Докато стане това, не трябва да приемаме подобни данни, освен ако няма някакви доказателства.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Потребителите купуват повече приложения за WP7, отколкото за iOS?"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
angelovarna
angelovarna

“Новина”, напълно лишена от смисъл. Интересно ми е какво е отношението на количеството приложения за WP7 Marketplace и App Store? И от там – на какви позиции се намира цитираното приложение в двата магазина, каква е потребителската оценка и до каква степен е откриваемо то?
След като се отговори на тези въпроси, може да се направи опит за някаква оценка, дори и тогава… резултата ще е доста спорен.

wpDiscuz